Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Předmět: Ročník: Název: Označení: DUM vytvořen:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Předmět: Ročník: Název: Označení: DUM vytvořen:"— Transkript prezentace:

1 Autor: Předmět: Ročník: Název: Označení: DUM vytvořen: Mgr. Hana Němcová Matematika, seminář diferenciální a integrální počet Osmý ročník víceletého gymnázia Derivace funkce_cvičení_1 NemM304 Prosinec 2013 Číslo klíčové aktivity: III/2 Anotace: Derivování pomocí vzorců, derivace součinu a podílu funkcí, derivace složené funkce.

2 Tyto vzorce najdete v tabulkách a smíte je použít při testech
Derivování pomocí vzorců: Tyto vzorce najdete v tabulkách a smíte je použít při testech

3 Řešený příklad 1: Určete derivaci funkce f
Při derivaci této funkce použijeme vzorce a následující věty pro derivaci součtu, podílu funkcí a násobku funkce:

4 Řešený příklad 2: Určete derivaci funkce f
Při derivaci této funkce použijeme vzorce a následující větu pro derivaci součinu funkcí: Při derivaci této funkce použijeme vzorce a následující větu pro derivaci podílu funkcí:

5 Řešený příklad 3: Určete derivaci funkce složené
Při derivaci této funkce použijeme vzorce a následující věty pro derivaci složené funkce: Vnitřní funkce (vložená do funkce sinus) „Derivace vnější funkce krát derivace funkce vnitřní.“

6 Seznam použitých zdrojů
RNDr. Hrubý, D., RNDr. Kubát, J. Matematika pro gymnázia – diferenciální počet. 1. vydání. Praha: Prometheus,spol.s r. o., stran. ISBN RNDr. Čermák, P. Odmaturuj z matematiky 2 – Základy diferenciálního a integrálního počtu. Opravený dotisk prvního vydání. Brno: Nakladatelství DIDAKTIS spol s r. o., stran ISBN Petáková, J. Matematika – příprava k maturitě a k přijímacím zkouškám na vysoké školy. Dotisk 1. vydání. Praha: Prometheus,spol.s r. o., stran. ISBN Seznam použitých obrázků Grafická znázornění vytvořená pomocí programu geogebra Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech základních i středních škol. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu.


Stáhnout ppt "Autor: Předmět: Ročník: Název: Označení: DUM vytvořen:"

Podobné prezentace


Reklamy Google