Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

AUTOR: Mgr. Jitka Zajíčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_VV_17

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "AUTOR: Mgr. Jitka Zajíčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_VV_17"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace
AUTOR: Mgr. Jitka Zajíčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_VV_17 TÉMA: VV – 2.B – Barvy podzimu ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

2 ANOTACE Prezentace je určena pro žáky 2. ročníku.
Úkolem je namalovat podzimní strom nebo ztvárnit podzimní krajinu. Žák se pomocí prezentace seznámí se základními znaky i barvami podzimu. Naučí se používat podzimní barvy. Vše probíhalo hravou a zábavnou formou. Děti se zájmem poslouchaly motivační pohádku a na jejím základě pak začaly tvořit svá díla.

3 PODZIM Prezentace je zaměřená na rozvoj představivosti, fantazie.
Potřeby: křídy, vodové barvy, voskovky. Postup: Poslechněte si pohádku o podzimu. Potom si namalujte nebo nakreslete tvar stromu nebo více stromů. Využijte své fantazie v podzimních barvách.

4 POHÁDKA Barvy podzimu V hlubokém lese, stála malá chaloupka. Bydlela v ní víla Lesnička. Ta měla moc ráda děti. Když šla lesem nějaká holčička nebo chlapeček, víla potichoučku otevřela dveře od chaloupky, aby se podívala, kolik je venku dětí. Holky a kluci běhali po lese a házeli po sobě červené, žluté a oranžové listí. Chvilku na ně dívala, až ji děti uviděly. Lesnička byla tak krásná, že na ní mohly oči nechat, a tak se k ní rozběhly. Lesnička všechny slušně pozdravila a pozvala je k sobě domů. A protože byla zrovna neděle a víla napekla buchty, pozvala všechny děti ke stolu.

5 Uvařila čaj na zahřátí a pobídla je, aby ochutnaly její dobrotu
Uvařila čaj na zahřátí a pobídla je, aby ochutnaly její dobrotu. A jak tak děti jedly, víla jim vyprávěla o vílím životě. Dětem se Lesniččino vyprávění moc líbilo a tak, když dojedly buchty a dopily čaj, poděkovaly víle a slíbily, že zase přijdou na návštěvu. Potom se s dětmi rozloučila a už se moc těšila na další shledání. Druhý den ráno vstala a šla se podívat na svoji zahrádku na konci lesa, která byla plná rozkvetlých kytek. Cestičky k ní byly poseté barevným listím. Lesnička si sedla do listí a dívala se do dálky na podzimní krajinu. Když se už začalo stmívat, koukla se na podzimní šedomodrou oblohu, na zbarvené stromy, rozloučila se se zahrádkou a šla domů. Doma pak rozsvítila lampičku, sedla si ke stolu a začala přemýšlet, co bude dělat zítra. Přemýšlela tak dlouho, až to konečně vymyslela.

6 Zítra bude podzimní slavnost
Zítra bude podzimní slavnost. Svolala všechny víly, pozvala děti a začal den plný radovánek a veselí. Přijeli muzikanti, kejklíři a vůbec všichni lidé i pohádkové bytosti, aby společně oslavili krásu podzimu. Tancovali a zpívali až do rána. Oslava se jim tak líbila, že přišli domů a začali malovat všechno, co včera prožili. Od té doby každý rok slaví svátek – Barvy podzimu.

7 NÁMĚTY Podzimní stromy

8 Podzimní příroda

9 CITACE Text: vlastní autorské dílo Ilustrace: použité zdroje
Christine Matthews. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Mike Shinners. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Chris 73 . [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Martin Heiß. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:


Stáhnout ppt "AUTOR: Mgr. Jitka Zajíčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_VV_17"

Podobné prezentace


Reklamy Google