Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola praktická a mateřská škola Toužim, příspěvková organizace AUTOR: Jiřina Dáňová NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_Slova stejného a podob.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola praktická a mateřská škola Toužim, příspěvková organizace AUTOR: Jiřina Dáňová NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_Slova stejného a podob."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola praktická a mateřská škola Toužim, příspěvková organizace
AUTOR: Jiřina Dáňová NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_Slova stejného a podob. významu TEMA: Slova stejného a podobného významu ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace prezentace Druh učebního materiálu : prezentace na interaktivní tabuli Anotace : prezentace slouží k výkladu nového učiva a jeho procvičení. Očekávaný výstup : seznámit se s učivem, upevnit a prohloubit dané učivo. Inovace : Žáci se stávají aktivnějšími Ročník : 4. ročník Materiál ověřen :

3 Slova stejného, podobného významu
Pěkný – hezký- krásný Rychle – honem Neposedný – zlobivý Menší – malý Pracovitý- pilný

4 Přiřaď slova stejného významu
Obrovský Laciný Menší Dým Kopaná Chladný Pěkný Malý Studený Krásný Levný Kouř Fotbal Velký

5 Nahraď podtržená slova, slovy stejného významu
Mám pěkné šaty. Venku je chladné počasí. Koupili jsme levné auto. Ten čaj je moc horký. Slon je velké zvíře. Jsem neposedný žák. Dnes jsem běžel do školy. Petra je hezká dívka. Mám _________ šaty. Venku je ________ počasí. Koupili jsme__________auto. Ten čaj je moc __________. Slon je __________ zvíře. Jsem ____________žák. Dnes jsem _______do školy. Petra je _________ dívka. Utvořené věty přepište

6 Podtrhněte slova stejného významu
hluk hezky mrazivý chlapec dívka horký kluk rámus kravál křik chladný krásně teplý hoch holka mladík slečna studený pěkně ledový vařící příjemně řev děvče Utvořte věty a napište je Venku je mrazivý vítr. Venku fouká studený vítr.


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola praktická a mateřská škola Toužim, příspěvková organizace AUTOR: Jiřina Dáňová NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_Slova stejného a podob."

Podobné prezentace


Reklamy Google