Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova:nízký, roštěnec, charakteristika, rumpsteak,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "HOVĚZÍ ROŠTĚNKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova:nízký, roštěnec, charakteristika, rumpsteak,"— Transkript prezentace:

1 HOVĚZÍ ROŠTĚNKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova:nízký, roštěnec, charakteristika, rumpsteak, entrcote Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/ dum: 508

2 ROŠTĚNÉ Nízký roštěnec
1.

3 CHARAKTERISTIKA plátek masa o síle 1 – 2 cm, hmotnosti 150g
upravujeme na pánvi, roštu na anglický způsob šťávu zjemňujeme máslem při pečení na roštu podáváme s pochoutkovým máslem, pikantními studenými omáčkami 2.

4 PŘEDTECHNOLOGICKÁ ÚPRAVA
Vyjmenujte: Naporcovat Lehce naklepat Naříznout Mořit v oleji Kořenit Solit až na konec

5 RUMPSTEAK DVOJTÁ ROŠTĚNÁ
silnější plátek 2 – 3 cm, o hmotnosti 300 – 400g připravujeme na pánvi, roštu na anglický způsob před pečením necháme 30 minut odležet šťávu zjemňujeme máslem při pečení na roštu podáváme s pochoutkovým máslem, pikantními studenými omáčkami podáváme jako jednu porci 3.

6 ENTROCOTE DVOJTÝ RUMSTEAK plátky 4 – 5 cm, o hmotnosti 400 – 500g
pečeme jako anglický rosbíf viz. Rumsteak 4.

7 ZDROJ: Sedláčková, H.: Technologie přípravy pokrmů 3, Fortuna 2004, ISBN: Tvrdíková, J.: Vlastní zkušenosti


Stáhnout ppt "HOVĚZÍ ROŠTĚNKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova:nízký, roštěnec, charakteristika, rumpsteak,"

Podobné prezentace


Reklamy Google