Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilMartin Ovčačík
1
KRÁLIČÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: králičí, maso, tržní, části, charakteristika Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb, Dlouhá 6, Litoměřice Anotace: výukový materiál pro králičí maso Vypracováno: I.pololetí 2012/2013
2
CHARAKTERISTIKA barva maso bledě růžové, jemně vláknité, netučné
obsahuje větší podíl bílkovin, minerálních látek a vitamínů je lehce stravitelné a vhodné na dietní stravování chuť je mírně nasládlá natalienaty.blog.cz
3
SLOŽENÍ MASA Bílkoviny 20 až 21g Tuk 5 až 10 g
Vitamíny řady B - B2, B6, B12 Minerální látky - draslík, fosfor, síru, hořčík a zinek
4
DĚLENÍ KRÁLÍKA Hrudí Plec Hřbet Bok Kýta
5
TRŽNÍ ČÁSTI Přední - hlava, krk, plece, hrudí Zadní - kýty, hřbet
Vnitřností: játra, ledvinky, srdce, mozeček
6
TRŽNÍ ČÁSTI Hřbet Kýta 1. 2.
7
TRŽNÍ ČÁSTI Plec rehak.i-team.cz
8
ZDROJ: Hrabě, J. a kolektiv, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně 2011, ISBN:
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.