Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Autor: Simona Valachová Název: VY_62_INOVACE_0601_T.rozpočet Téma: Test - rozpočet Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Datum vytvoření: Datum ověření:

2 Anotace Prezentace slouží jako opakování tématu rozpočet. Některé otázky doporučuji rozvést v diskuzi. Materiál je interaktivní, je vhodné ho promítat na interaktivní tabuli, obsahuje řešení. Vychází a prohlubuje znalosti z výkladových prezentací VY_62_INOVACE_0201_OSOBNÍ R., VY_62_INOVACE_0401_O.R.PŘÍJMY a VY_62_INOVACE_0501_RODINNÝ.R.VÝDAJE. Prezentace je určena pro ročník, vzdělávací oblast Člověk a společnost, tematický okruh Finance v domácnosti.

3 Rozpočet TEST

4 Co je to rozpočet ? a) seznam, co si chci koupit b) seznam plánovaných výdajů a příjmů c) seznam dárků pro Ježíška Správná odpověď:

5 Kdyby sis mohl/a vybrat, chtěl/a bys, aby tvůj rozpočet byl …
schodkový zelenofialový přebytkový Nejlepší je c) přebytkový, protože v tom případě jsou tvé příjmy vyšší než výdaje.

6 Pozor ! Půjčka by tě mohla dostat do ještě větších problémů!
Tvůj rozpočet je schodkový, tedy tvé výdaje převyšují příjmy. Co bys dělal/a? a) sjednal/a bych si půjčku b) vsadil/a bych si sportku c) omezil/a bych své náklady a zkusil/a sehnat brigádu Správné řešení je c) omezil/a bych své náklady a zkusil/a sehnat brigádu. Pozor ! Půjčka by tě mohla dostat do ještě větších problémů!

7 Jaké výdaje bys měl/a započítat do rozpočtu ?
a) tzv. pevné výdaje jako nájemné, hypotéka,… b) tzv. kontrolovatelné výdaje jako jídlo, telefon, benzín,… c) všechny Samozřejmě musíme započítat všechny výdaje. Tedy správně je za c) všechny.

8 Liší se tvoje potřeby a potřeby p. učitele?
ano, potřeby se s věkem liší ne, my dva máme všechny potřeby úplně stejné, jelikož máme oba rádi sportování ne, všichni lidé mají stejné potřeby Správná odpověď: a) ano, potřeby se s věkem liší

9 Pokud potřebuješ ušetřit, řešení nejsnáze najdeš …
a) mezi pevnými výdaji b) mezi kontrolovatelnými výdaji c) mezi příjmy V pevných výdajích se moc ušetřit nedá, jedná se o nájemné, hypotéky a jiné pevně stanovené a důležité částky. Ušetřit lze v kontrolovatelných výdajích, např. omezím volání mobilem, koupím si levnější potraviny,… Správně je tedy za b) mezi kontrolovatelnými výdaji.

10 Citace Kliparty MS Office


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy"

Podobné prezentace


Reklamy Google