Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Prezentace slouží jako prostředek k doplnění informací o pádu totalitního režimu. V rámci prezentace se seznamují s pojmy: -Pražské jaro -Charta.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Prezentace slouží jako prostředek k doplnění informací o pádu totalitního režimu. V rámci prezentace se seznamují s pojmy: -Pražské jaro -Charta."— Transkript prezentace:

1

2 Anotace Prezentace slouží jako prostředek k doplnění informací o pádu totalitního režimu. V rámci prezentace se seznamují s pojmy: -Pražské jaro -Charta 77 -Sametová revoluce Pilotáž: Prezentace byla prezentována v 5. ročníku. Žáci si doplní informace, které znají, slouží k dalšímu samostudiu.

3 Od totality k demokracii
Rok 1968 – A. Dubček - „Socialismus s lidskou tváří“ Jaro 1968 – reformy, zrušení cenzury tzv. Pražské jaro

4 Srpen 1968 – okupace vojsky varšavské smlouvy
Obnova totality Jaro počátek normalizace

5 1977 – Charta77 v čele s Václavem Havlem
Růst nespokojenosti

6 Rok 1989 Demonstrace Srážky s policií

7 17.11.1989 Průvod studentů v Praze Napadení policií
Tzv.„Sametová revoluce“

8 Vznik OF Konec komunistické vlády Nastolení svobody, demokracie
Svobodné volby Možnost podnikání

9 Kontrolní otázky: K jakým změnám docházelo v roce 1968?
Co to bylo „Pražské jaro?“ Jaké změny nastaly po „Sametové revoluci“? Oslovte své rodiče, prarodiče, aby zavzpomínali na události roku 1968, 1989 a seznamte s nimi ostatní

10 Citace SZILAS , 17:43[cit ].File:Helsinki demonstration against the invasion of Czechoslovakia in 1968.jpg.Dostupné z WWW:< en:User:Piercetp , 07:46[cit ].File: Prague November89 - Wenceslas Monument.jpg.Dostupné z WWW: <


Stáhnout ppt "Anotace Prezentace slouží jako prostředek k doplnění informací o pádu totalitního režimu. V rámci prezentace se seznamují s pojmy: -Pražské jaro -Charta."

Podobné prezentace


Reklamy Google