Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám"— Transkript prezentace:

1 Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Šrejtrová Marie Název: VY_32_INOVACE_11B_13_PRACOVNÍ ČINNOSTI Téma: PLASTY- VĚŠÁČEK Datum ověření: VM ověřen dne v 7.A Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: DUM je určen jako návod k výrobě jednoduchého výrobku z plastu. Obsahuje pracovní postup a technický výkres. Žáci mohou nejprve sami navrhovat postup výroby podle obrázku či demonstračního výrobku. Provedou si kontrolu technického výkresu.

2 PLASTY – věšáček Výrobek z plastu. Jaké pracovní operace budeme provádět při výrobě a s jakým nářadím budeme pracovat?

3 PLASTY – věšáček Měření a orýsování Tužka a pravítko
Výrobek z plastu. Jaké pracovní operace budeme provádět při výrobě a s jakým nářadím budeme pracovat? Měření a orýsování Tužka a pravítko Pilování a broušení Pilník, brusný papír Řezání Pilka Odůlčíkování a vrtání Důlčík, kladívko, vrtačka Lepení Lepidlo Tepelné tvarování Zdroj tepla a šablona

4 PLASTY – věšáček Seřaď pracovní operace tak, jak je budeš provádět za sebou. Vytvoř pracovní postup. 1. Měření a orýsování destičky a háčků (pro háčky vytvoř šablonu podle předlohy na výkrese) 2. Uříznutí destičky a háčků 3. Opilování destičky na rysku 4. Opilování háčků 5. Obroušení hran destičky a háčků brusným papírem 6. Rozměření a odůlčíkování otvorů 7. Vrtání otvorů 8. Nahřátí a ohnutí háčků 9. Rozměření umístění háčků 10. Přilepení háčků k destičce

5 PLASTY – věšáček Doplň chybějící údaje na technickém výkrese. Šipky, kóty, rohové razítko. V jakých jednotkách jsou udávány rozměry na technických výkresech? Rozměry jsou udávány v milimetrech, i když se na výkres značka jednotky ke kótě nepíše. Jakou čarou rýsujeme viditelné hrany? Viditelné hrany rýsujeme plnou silnou čarou. Jak se nazývá odborně čára, kterou znázorňujeme osy, jak vypadá? Osy rýsujeme tzv. čerchovanou čarou, která se rýsuje tence a to čárka, tečka.

6 PLASTY – věšáček Doplněný technický výkres. Zkontroluj si.
Při výrobě dodržuj všechna pravidla pro práci s ručním nářadím.

7 PLASTY – věšáček A je to.

8 PLASTY – věšáček A je to.

9 PLASTY – věšáček A je to.

10 Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Použití zdroje: Naskenovaný technický výkres. Pracovní postup. Citace: Obrázky vlastní fotografie Anotace: DUM je určen jako návod k výrobě jednoduchého výrobku z plastu. Obsahuje pracovní postup a technický výkres. Žáci mohou nejprve sami navrhovat postup výroby podle obrázku či demonstračního výrobku. Provedou si kontrolu technického výkresu.


Stáhnout ppt "Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám"

Podobné prezentace


Reklamy Google