Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu"— Transkript prezentace:

1 Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Vzdělávání pro konkurenceschopnost č. výzvy 21, prior. osa Počáteční vzdělávání Výuková oblast: Člověk a jeho svět Číslo materiálu: VY_12_INOVACE_130 Ročník: 5. Sada: Vlastivěda Druh: Prezentace Autor: Mgr. Alice Kořenková Název: Jihovýchodní Evropa Anotace: Postavení států v evropském měřítku, hospodářství, cestovní ruch Datum vytvoření: Datum ověření:

2 Jihovýchodní Evropa Zařaď do slepé mapy jednotlivé státy a jejich hlavní města Slovinsko Lublaň Chorvatsko Záhřeb Bosna a Hercegovina Sarajevo Makedonie Skopje Albánie Tirana Bulharsko Sofie Rumunsko Bukurešť Řecko Atény

3 Jihovýchodní Evropa Jihovýchodní Evropa je známá jako vývozce rud, ovoce a zeleniny. Důležitou roli má cestovní ruch. Tisíce turistů vyhledávají pobyt u Jaderského nebo Černého moře. Vyhledej na mapě, které státy jihovýchodní Evropy leží na pobřeží Jaderského a které na pobřeží Černého moře.

4 Jihovýchodní Evropa - opakování
Vyjmenuj, které znáš státy Jihovýchodní Evropy Přiřaď následující hlavní města k jednotlivým státům – Atény, Záhřeb, Sofie, Bukurešť Čím jsou známé státy Jihovýchodní Evropy – kdo je vyhledává a z jakého důvodu?

5 Citace 10.05.2013 - Obrazový materiál dostupný na:


Stáhnout ppt "Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu"

Podobné prezentace


Reklamy Google