Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ22 Excel – funkce Platba Předmět 

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ22 Excel – funkce Platba Předmět "— Transkript prezentace:

1

2 Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ22 Excel – funkce Platba Předmět  Výpočetní technika Tematická oblast Excel Anotace Prezentace podává výklad o počítání finanční funkce Platba a úkol Očekávaný výstup Žák umí používat informace, které získal z dané prezentace Klíčová slova Excel, funkce Platba Druh učebního materiálu Prezentace v PowerPointu Předpokládané znalosti Žádné Autor Mgr. Iveta Vojtková Cílová a věková skupina Určeno pro žáky ročníku denní formy vzdělávání. Datum vytvoření 12/2012 Metodika Prezentaci lze zařadit jako materiál pro výkladovou i praktickou hodinu. Slouží i pro samostudium žáků. Literatura

3 VY_32_INOVACE_VJ22 Tematická oblast - Výpočetní technika Název – Excel, funkce Platba

4 Zadání Pan Novák si bere v bance půjčku na 1 rok. Potřebuje 50 tis. Kč. V bance mu dají na výběr ze tří produktů. Produkt A: úrok 15,9 %, splátka měsíčně Produkt B: úrok 13 %, splátka ročně Produkt C: úrok 15,2 %, splátka čtvrtletně Vyberte pro pana Nováka nejlepší řešení a zpracujte graficky.

5 Vytvoření základních tabulek
Políčka splátka necháme prázdná. Budeme je počítat.

6 Produkt A

7 Produkt B

8 Produkt C

9 Zaplatí X Přeplatí

10 Kolik zaplatíme Zaplatí spočítáme tak, že dáme rovná se splátka krát počet spátek krát méně jedna.

11 Kolik přeplatíme Přeplatíme spočítáme tak, že zadáme rovná se částka, kterou zaplatíme, mínus současná hodnota.

12 GRAF Označíme tabulku a vložíme graf. Pomocí horní lišty, která se nabídne, upravujeme graf do výsledné podoby. Nezapomeneme na odpověď.

13 Náhled řešení


Stáhnout ppt "Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ22 Excel – funkce Platba Předmět "

Podobné prezentace


Reklamy Google