Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace a) práce je určena pro žáky 6

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace a) práce je určena pro žáky 6"— Transkript prezentace:

1

2 Anotace a) práce je určena pro žáky 6
Anotace a) práce je určena pro žáky 6. ročníku b) téma : povrch afriky c) cíl : seznámení žáků s přírodními zajímavostmi tohoto kontinentu D) POMŮCKY : PRACOVNÍ LIST, ŠKOLNÍ ATLAS SVĚTA, UČEBNICE ZEMĚPIS SVĚTA 1, OBRYS MAPY AFRIKY (ŽÁK POUŽIJE UČEBNICI NA STR.30), PSACÍ POTŘEBY, NÁSTĚNNÁ MAPA: AFRIKA OBECNĚ ZEMĚPISNÁ MAPA. E) KLÍČOVÁ SLOVA : ZEMĚPISNÉ NÁZVY POHOŘÍ F) PILOTÁŽ : ŽÁCI SE SEZNÁMILI S ČLENITOSTÍ AFRICKÉHO KONTINENTU, VŠE VYZNAČILI DO OBRYSOVÉ MAPY. NOVÉ POJMY VYHLEDÁVALI V ATLASE A NA NÁSTĚNNÉ MAPĚ AFRIKY. Práce byla pro žáky zajímavá, přispěla k jejich lepší orientaci na mapě. Pracovali ve dvojicích a vzájemně si pomáhali.

3 Kilimandžáro je horský masiv téměř na rovníku v Tanzanii při hranici s Keňou. Skládá ze 3 nečinných stratovulkánů: Shira, Mawenzi a Kibo. Nejvyšší bod Tanzanie a zároveň celého Afrického kontinentu je Uhuru Peak (česky vrchol svobody) na vulkánu Kibo s výškou 5895 m

4 Pohled na Kilimandžáro z np amboseli

5 Afrika převážně leží na africké litosférické desce a menší východní část na somálské litosférické desce. Hranice mezi deskami tvoří středoafrická příkopová propadlina a v ní jezera Malawi a Tanganika (viz foto).

6 Pohoří atlas Džabal Tubkal 4167

7 Pracovní list 1. do obrysu afriky (překresli z UČEBNICE STR
Pracovní list 1. do obrysu afriky (překresli z UČEBNICE STR.30) vyznač prezentovaná pohoří 2. do mapy vyznač : dračí hory konžská pánev čadská pánev etiopská vysočina

8 ZDROJE INFORMACÍ : Vložil uživatel Yosemite.  , 13:15. [cit ]. Soubor:Kibo summit of Mt Kilimanjaro 001.JPG. Dostupné z WWW: < Vložil uživatel Disdero.  , 09:49 [cit ]. Soubor:Elephants Kili 2.jpg Dostupné z WWW: < Vložil uživatel Saperaud  , 07:50. [cit ]. Soubor:Fisherman on Lake Tanganyika.jpgDostupné z WWW: < Vložil uživatel Tobersky.  , 10:5016. [cit ]. Soubor:Tizi'n'Toubkal.jpgDostupné z WWW: < HOLEČEK M-, JANSKÝ B. a kolektiv. Zeměpis světa 1 (učebnice zeměpisu pro základní školy a víceletá gymnázia). Vydalo Nakladatelství České geografické společnosti, s.r.o., Ostrovní 30, Praha 1, ISBN Strana ŠKOLNÍ ATLAS SVĚTA. Vydala Kartografie Praha, a.s ISBN Strana 36.


Stáhnout ppt "Anotace a) práce je určena pro žáky 6"

Podobné prezentace


Reklamy Google