Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace: Německý jazyk pro 8. ročník

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace: Německý jazyk pro 8. ročník"— Transkript prezentace:

1 Anotace: Německý jazyk pro 8. ročník
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Vlasta Hackelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_ NJ.8.A.07_zemepisne_nazvy_predlozky Datum : Ročník : osmý Vzdělávací oblast : Jazyk a jazyková komunikace Předmět : Německý jazyk Název: Zeměpisné názvy + předložky Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: PRIMA ŠKOLA Anotace: Německý jazyk pro 8. ročník Procvičení předložek se 3. a 4. pádem ve spojení se zeměpisnými názvy, práce se slovníkem.

2 Němčina pro 8. třídu. Ich möchte nach Kroatien fahren. Ich möchte dort …………… Ich möchte auf die Insel fahren. Ich möchte dort ………….

3 Němčina pro 8. třídu. Ich möchte in das Gebirge fahren. Ich möchte dort …………

4 Němčina pro 8. třídu. Ich möchte an das Meer fahren.
Ich möchte dort …….

5 Němčina pro 8. třídu. Ich möchte ins Kino gehen. Ich möchte dort ………… Der Vater geht in die Garage. Er möchte das Auto ……

6 Němčina pro 8. třídu. Die Mutter geht in die Küche. Sie möchte dort ……

7 Němčina pro 8. třídu. Der Opa geht in den Wald. Er möchte dort ……….
Die Oma geht in den Garten. Sie möchte dort …….

8 Němčina pro 8. třídu. V hodině si připomeneme tvary zeměpisných názvů po předložkách se 3. a 4. pádem. Žáci pracují se slovníkem a snaží se vymyslet a vyhledat co největší množství činností – sloves k jednotlivým oblastem. Co můžeme dělat u moře, v horách. Slovesa doplňujeme do textu. Pak každý napíše několik vět k tématu : kam bych chtěl jet a co bych tam chtěl dělat. Inovace: zábavnou formou zopakujeme probranou látku.

9 Němčina pro 8. třídu. Zdroje :
Kliparty Office


Stáhnout ppt "Anotace: Německý jazyk pro 8. ročník"

Podobné prezentace


Reklamy Google