Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Gastronomická zařízení - Hygienické zásady
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablony VY_32_INOVACE GAZ Název DUMu GAZ K Stupeň a typ vzdělávání Střední vzdělání s výučním listem, odborné učiliště Vzdělávací oblast Chování pracovníků ve službách, stravovací služby Vzdělávací obor Gastronomická zařízení Vzdělávací okruh Odborná významnost Druh učebního materiálu Prezentace, samostatná práce, test znalostí Cílová skupina Žák, let Anotace Prezentace seznamuje žáky se zásadami hygieny na pracovišti Speciální vzdělávací potřeby - ano - Klíčová slova Hygienická pravidla, HACCP, Kritické body, úklid pracoviště Datum
2
HYGIENICKÉ ZÁSADY HYGIENICKÉ ZÁSADY NA PRACOVIŠTI
3
Základem hygieny je čistota
4
používání nezávadné vody
HYGIENICKÁ PRAVIDLA dodržování čistoty zařízení a pracoviště správné osvětlení pracoviště zajištění dobrého větrání na pracovišti používání nezávadné vody
5
instalace umyvadel, bezdotykových baterií, osušovače rukou na pracovišti
pravidelné lékařské prohlídky zaměstnanců platné zdravotní průkazy zaměstnanců
6
odklízení odpadků do určených nádob
správné skladování potravin a surovin vymezení pracovních prostor pro jednotlivé pracovní činnosti dodržování čistých a špinavých pracovních cest kritické body HACCP
7
Hygienické zásady na pracovišti:
SAMOSTATNÁ PRÁCE: Hygienické zásady na pracovišti: dodržování …………… zařízení a pracoviště používání ……………….. vody instalace ……………, bezdotykových ………….., …………………. rukou na pracovišti pravidelné ………….. prohlídky zaměstnanců platné ……………. průkazy zaměstnanců odklízení…………….. do určených nádob správné skladování …………………………… vymezení pracovních ………… pro jednotlivé pracovní činnosti dodržování čistých a …………….. pracovních cest kritické body označujeme………………..
8
Správné odpovědi: používání nezávadné vody
dodržování čistoty zařízení a pracoviště používání nezávadné vody instalace umyvadel, bezdotykových baterií, osušovače rukou na pracovišti pravidelné lékařské prohlídky zaměstnanců platné zdravotní průkazy zaměstnanců odklízení odpadků do určených nádob správné skladování potravin a surovin vymezení pracovních prostor pro jednotlivé pracovní činnosti dodržování čistých a špinavých pracovních cest kritické body HACCP
9
Použitá literatura Šebelová,Marie,:Zařízení závodu,Nakladatelství Parta,2005,ISBN foto Mgr. Věra Tupá
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.