Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Charakteristika výukového materiálu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Charakteristika výukového materiálu"— Transkript prezentace:

1 Charakteristika výukového materiálu
Základní škola a mateřská škola Plzeň-Božkov, Vřesinská 17, příspěvková organizace Charakteristika výukového materiálu Autor Mgr. Hana Stýblová Datum vytvoření VM Cílová skupina – ročník 4.třída Vzdělávací oblast Jazyková gramotnost Předmět Anglický jazyk Druh VM PowerPoint – prezentace + pracovní list Tématický celek A sunny day Klíčová slova Počasí – slovní zásoba Anotace Výklad slovíček , která se vztahují k počasí. K opakování a procvičení slovní zásoby slouží pracovní list

2 Metodický postup Rozdání pracovního listu – str , který budou žáci používat postupně po celou dobu prezentace Str. 3 – opakování základní slovní zásoby – ústně. Před úkolem str. 4 zopakování slovní zásoby - oblečení – ústně – frontálně, ve dvojicích. Zadání úkolu ze str. 4 – PL str. 11, úkol č. 1. Kontrola dle str. 5. Podobně pracovat s úkolem na str. 6, PL – úkol č. 2 str. 11, kontrola str. 7. Práce s nástěnnou mapou Velké Británie |(lze použít atlasové mapy) – žáci najdou města a doplní do PL str. 12, kontrola str.9. Str. 10 – ústně vyprávění o počasí v jednotlivých městech. Samostatná práce PL str. 12. Citace Při sestavování výukového materiálu byl použit PowerPoint. Všechny použité obrázky: Klipart htpp://office.microsoft.com Výukový materiál je dostupný z

3 Weather hot a sun It´s hot. sunny It´s sunny. clear It´s clear.
Výukový materiál vytvořený ZŠ a MŠ Plzeň-Božkov v rámci EU projektu Moderní škola, autor: Hana Stýblová Weather hot It´s hot. a sun sunny It´s sunny. clear It´s clear.

4 Výukový materiál vytvořený ZŠ a MŠ Plzeň-Božkov v rámci EU projektu Moderní škola, autor: Hana Stýblová Je horko. Je slunečno.

5 Výukový materiál vytvořený ZŠ a MŠ Plzeň-Božkov v rámci EU projektu Moderní škola, autor: Hana Stýblová It´s sunny. It´s hot.

6 Weather a cloud It´s cloudy It´s partly cloudy.
Výukový materiál vytvořený ZŠ a MŠ Plzeň-Božkov v rámci EU projektu Moderní škola, autor: Hana Stýblová Weather a cloud It´s cloudy It´s partly cloudy.

7 Výukový materiál vytvořený ZŠ a MŠ Plzeň-Božkov v rámci EU projektu Moderní škola, autor: Hana Stýblová Je zataženo.

8 Výukový materiál vytvořený ZŠ a MŠ Plzeň-Božkov v rámci EU projektu Moderní škola, autor: Hana Stýblová It´s cloudy

9 Weather a rain a lightning rainy a storm It´s raining. It´s stormy.
Výukový materiál vytvořený ZŠ a MŠ Plzeň-Božkov v rámci EU projektu Moderní škola, autor: Hana Stýblová Weather a rain rainy It´s raining. a lightning a storm It´s stormy. a wind windy It´s windy. an umbrella It´s hailing.

10 Výukový materiál vytvořený ZŠ a MŠ Plzeň-Božkov v rámci EU projektu Moderní škola, autor: Hana Stýblová Weather Prší. Je větrno.

11 Weather It´s raining. It´s windy.
Výukový materiál vytvořený ZŠ a MŠ Plzeň-Božkov v rámci EU projektu Moderní škola, autor: Hana Stýblová Weather It´s raining. It´s windy.

12 Weather a snow snowy It´s snowing. It´s clear. a fog foggy It´s foggy.
Výukový materiál vytvořený ZŠ a MŠ Plzeň-Božkov v rámci EU projektu Moderní škola, autor: Hana Stýblová Weather a snow snowy It´s snowing. It´s clear. a fog foggy It´s foggy. frost, freez, cold It´s cold.

13 Výukový materiál vytvořený ZŠ a MŠ Plzeň-Božkov v rámci EU projektu Moderní škola, autor: Hana Stýblová Sněží. Je chladno.

14 Výukový materiál vytvořený ZŠ a MŠ Plzeň-Božkov v rámci EU projektu Moderní škola, autor: Hana Stýblová It´s snowing. It´s cold.

15 Výukový materiál vytvořený ZŠ a MŠ Plzeň-Božkov v rámci EU projektu Moderní škola, autor: Hana Stýblová Weather a rainbow

16 …………………….. ……………………….. ………………………….. ……………………….. ……………………….. ……………………….
Výukový materiál vytvořený ZŠ a MŠ Plzeň-Božkov v rámci EU projektu Moderní škola, autor: Hana Stýblová …………………….. ……………………….. ………………………….. ……………………….. ……………………….. ………………………. Pracovní list ……………………………….


Stáhnout ppt "Charakteristika výukového materiálu"

Podobné prezentace


Reklamy Google