Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

LEDNIČKA…

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "LEDNIČKA…"— Transkript prezentace:

1

2 LEDNIČKA…

3 Úvod Lednička ,lednice, chladnička,
je skříň obsahující chladicí stroj a sloužící k uchování potravin při nízké teplotě v chladničce asi 5 °C. Povrch volně stojících ledniček je zpravidla bílý nebo kovově lesklý, aby se snížil přívod tepla z okolí: oproti jiné barvě se tím zvýší odrazivost povrchu.

4 funkčnost O tom, že lednice je nejzákladnějším vybavením každé kuchyně, snad není třeba diskutovat. S rostoucí oblíbeností vestavných spotřebičů proto pochopitelně došlo i na zmíněné lednice.

5 Princip Dnes existují tri odlišné principy chlazení ledniček: kompresorové, absorpční a adsorpční. Chladnička bývá obvykle elektrická, ale existují i typy plynové, případně využívající jiných zdrojů energie .

6 Historie V minulosti byla lednička skutečně chlazena ledem. Jednalo se o tepelně izolovanou dvouplášťovou skříň, do níž se vkládal přírodní led. Ten postupně tál a ochlazoval vnitřek ledničky na stálou teplotu 0 °C.

7 USB lednička :-D Malá USB lednička Vám určitě zpříjemní horké letní dny. USB lednička je další věc, která se perfektně hodí pro letní dny. Do pěti minut se malá lednička velká akorát pro jednu plechovku vychladí  a potřebuje pro své napájení pouze USB konektor. Stejně jako velké lednice je i uvnitř osvětlená. Během několika minut po zapojení se vnitřní prostor lednice sníží na 8 °C.  

8 KONEC


Stáhnout ppt "LEDNIČKA…"

Podobné prezentace


Reklamy Google