Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU"— Transkript prezentace:

1 POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
Masové polokonzervy Autor: Ing. Bc. Ludmila Badurová Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/ – Individualizace a inovace výuky

2 Anotace Prezentace je zaměřena na masové polokonzervy. Je určena žákům učebního oboru prodavač se zaměřením na potravinářské a smíšené zboží.

3 Polokonzervy Tepelně opracovány po dobu 30 minut,
při teplotě ° C. Jsou zničeny vegetativní formy mikroorganismů. Z každé výrobní dávky jsou odebrány vzorky, které se podrobí laboratornímu vyšetření. Pokud se nevykáží známky narušení pak vyrobená partie se může expedovat do obchodu.

4 Rozdělení polokonzerv
polokonzervy z masa jatečných zvířat polokonzervy z drůbežího masa rybí polokonzervy

5 Sortiment Dušená vepřová šunky, párky, vepřová šunka, kuřecí šunka, krůtí šunka, sardelové řezy, losos v oleji.

6 Požadavky na jakost konzerv a polokonzerv
senzorické hodnocení obalu i obsahu konzervy nesmí mít bombáž, deformaci, korozi a jiné poškození obsah nesmí vykazovat známky kažení

7 Vady masových konzerv a polokonzerv
Bombáž Mikrobiální změny Tekutý obsah Koroze Deformace plechovky Chuťové vady obsahu

8 POUŽITÁ LITERATURA KAVINA, Josef. Zbožíznalství potravinářského zboží pro 2. ročník. Praha: IQ 147, spol. s r.o., 1996, ISBN NEUVEDENO


Stáhnout ppt "POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU"

Podobné prezentace


Reklamy Google