Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo"— Transkript prezentace:

1 Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo VY_32_Inovace_3185 Název Souhlásky tvrdé, měkké, obojetné Téma hodiny Předmět Český jazyk a literatura Ročník/y/ 2. Anotace Materiál obsahuje seznámení s tvrdými, měkkými, obojetnými souhláskami a jejich procvičování. Očekávaný výstup Pozná tvrdé, měkké, obojetné souhlásky a správně používá y/i po tvrdých a měkkých souhláskách. Druh učebního materiálu Prezentace

2 Souhlásky tvrdé měkké obojetné

3 Souhlásky 1/ tvrdé: h ch k r d t n 2/ měkké: ž š č ř c j ď ť ň
3/obojetné: b f l m p s v z

4 Doplňte souhlásky 1/ tvrdé: h -- k -- d -- --
2/ měkké: ž ř c -- ď -- ň 3/obojetné: b f p z

5 Doplňte i, í/y, ý Výlet Jen_k a Jan_čka jedou s tat_nkem
na výlet do př_rod_. Každ_ má svůj kufř_k. Daj_ si tam svetr_, kalhot_ a ponožk_. Př_daj_ také kn_žk_ a hračk_. Už se na cestu těš_. Budou r_bař_t u r_bn_ka. Vrát_ se zpátk_ v úter_.

6 Kontrola Výlet Jeník a Janička jedou s tatínkem
na výlet do přírody. Každý má svůj kufřík. Dají si tam svetry, kalhoty a ponožky. Přidají také knížky a hračky. Už se na cestu těší. Budou rybařit u rybníka. Vrátí se zpátky v úterý.

7 Napište názvy

8 Zima Zakroužkujte správné slovo
Venku padá sníh/snýh. Jirka/Jyrka má teplé boti/boty a staví sněhuláki/sněhuláky. Jeden z nich/nych má na hlavě hnědý/hnědí hrnek a z mrkve dlouhí/dlouhý nos. Janička/Janyčka a Vlastýk/Vlastík bruslí na rybníku/ribnýku. Děty/Děti mají ze zimy radost.

9 Zima Kontrola Venku padá sníh. Jirka má teplé boty a staví
sněhuláky. Jeden z nich má na hlavě hnědý hrnek a z mrkve dlouhý nos. Janička a Vlastík bruslí na rybníku. Děti mají ze zimy radost.

10 Opravte chyby Jiřyna má v pokojýčku žydli a knihi.
Ve skříny má také hrački. Nejradějy má stavebnyci Lego. Kdiž si hraje, tak se nedývá na televizi. Těší se na prázdnini, jak si bude čýst pohádki.

11 Kontrola Jiřina má v pokojíčku židli a knihy.
Ve skříni má také hračky. Nejraději má stavebnici Lego. Když si hraje, tak se nedívá na televizi. Těší se na prázdniny, jak si bude číst pohádky.

12 Doplňte dý - dí, tý - tí, ný - ní
chu__ rybář chu__ rybáři mla__ chlapec ___________ cviče__ medvěd ___________ čer__ kocour ___________ chlupa__ pes ___________ pracovi__ lékař ___________ pozor__ žák ___________ divadel__ herec ___________

13 Použité zdroje: archiv autora


Stáhnout ppt "Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo"

Podobné prezentace


Reklamy Google