Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

JAK SE ŽILO DŘÍVE A JAK ŽIJEME DNES – prezentace k pracovnímu listu Občanská výchova Praktická škola jednoletá nebo dvouletá Autorem materiálu a všech.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "JAK SE ŽILO DŘÍVE A JAK ŽIJEME DNES – prezentace k pracovnímu listu Občanská výchova Praktická škola jednoletá nebo dvouletá Autorem materiálu a všech."— Transkript prezentace:

1 JAK SE ŽILO DŘÍVE A JAK ŽIJEME DNES – prezentace k pracovnímu listu Občanská výchova Praktická škola jednoletá nebo dvouletá Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Vrbová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 Jak si děti hrály?

3 S čím si děti hrají dnes? To řekněte vy!

4 Kočáry

5 … a dnešní „kočáry“

6 Žehličky na žhavé uhlíky, nahřívací na plotnu…

7 Elektrická žehlička dnes

8 Jak se právalo… necky, valcha

9 Uhodnete, k čemu při praní sloužilo toto?
Odpověď je na obrázku na další straně.

10 … a kdo za nás pere dnes?

11 Jak se vařívalo…

12 A kuchyně dnes…

13 Při orání pomáhali koně…

14 … a dnes traktory

15 Parní lokomotiva

16 … a pendolino!

17 Rytíři a bojovníci

18 Vojáci

19 Slavnostní oblečení

20 Svatební oblečení

21 V čem se vozívala miminka?

22 Dnešní kočárky

23 Zdroje: [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Minderhoud, M. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Hubipe. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < PetrS. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Rama. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Ministerstvo obrany České republiky. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Mabbett, A. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Fejfar, T. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Pernak. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Astrandi. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Mac. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Rinaldi, Eva. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Kozmata, F. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Ball, D. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Quinn, M. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Werktuigendagen. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Bundesarchiv,. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <

24 [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Rudolf Stricker. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Rudolf Stricker. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Stewart, Francis. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < RobbyBer. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Harke. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Li-sung.[cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Chmee2. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Weller, F. G.. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Franklin D. Roosevelt Presidential Library and Museum. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Giorgiomonteforti. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Pingstone, Adrian. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Brya. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Zanetti, Damiel. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Baťha, M. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Atillak. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: <


Stáhnout ppt "JAK SE ŽILO DŘÍVE A JAK ŽIJEME DNES – prezentace k pracovnímu listu Občanská výchova Praktická škola jednoletá nebo dvouletá Autorem materiálu a všech."

Podobné prezentace


Reklamy Google