Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilMilan Čermák
1
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Zdeněk Ogrodník NÁZEV: Ústrojí chuti TÉMATICKÝ CELEK: Biologie člověka ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
2
Ústrojí chuti Na jazyku jsou CHUŤOVÉ POHÁRKY se smyslovými buňkami, které jsou drážděny látkami rozpuštěnými ve slinách. Základní chutě: Sladkost (špička jazyka) Kyselost (boky jazyka) Slanost (boky jazyka vzadu) Hořkost (kořen jazyka) Umami (glutamát sodný)
4
Použitá literatura, zdroje informací a obrázků
KLEMENTA, J., Somatologie a antropologie, Praha, SPN, 1981 LINC, R. a DOSLÁL, P., Přírodopis 7, Praha, SPN, 1992 KANTOREK, J. a JURČÁK, J., Přírodopis 8, Olomouc, Prodos, 1999 ORLOVÁ, K., Anatomie člověka, Praha, Fragment, 2005 Internetové stránky anatomiea.sweb.cz innerbody.com/htm/body.html
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.