Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Testy Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Testy Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu"— Transkript prezentace:

1 Testy Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0479 Číslo materiálu
VY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_TESTY_PREZENTACE_20 Název školy Střední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové Ročník 1. Vzdělávací oblast Odborné vzdělávání Vzdělávací obor Potraviny a výživa Tematický okruh Ovoce Téma Testy Jméno autora Bc. Jarmila Vohradníková Vytvořeno dne Metodický popis (anotace) Prezentace vytvořená v programu MS Powerpoint předkládá žákům opakující testy, které umožní žákům ověření znalostí o celém tématickém celku. Prezentaci lze uložit rovněž ve formátu PDF a poskytnout ji žákům k jejich mimoškolnímu vzdělávání.

2 Testy Ke každému ovoci napiš do které skupiny ovoce patří:
Kdoule Hrušky Angrešt Brusinky Jablka Citrony Zahradní jahody Meruňky Lískové ořechy Nektarinky Červený rybíz Ostružiny Hroznové víno Para ořechy

3 Správné odpovědi Jádrové Jádrové Bobulové Sběrné
Jádrové Citrusové plody Bobulové Peckové Skořápkové Peckové Bobulové Skořápkové

4 Test 1. který druh domácího ovoce lze nejlépe uskladnit: a/ b/
2. napiš čtyři možnosti konzervování ovoce: a/ b/ c/ d/ 3. Napiš 3 druhy citrusových plodů: a/ b/ c/

5 4. Napiš 4 druhy peckového ovoce:
a/ b/ c/ d/ 5. Napiš 3 možnosti využití vlašských ořechů v kuchyni: a/ b/ c/ 6. Napiš 4 druhy dováženého skořápkového ovoce: a/ b/ c/ d/

6 Správné odpovědi 1.a/ skořápkové ovoce b/ zimní odrůdy jablek a hrušek
(jablka, hrušky, lískové a vlašské ořechy) 2. a/ sušení b/ mražení c/ kandování d/ marmelády ( džusy, mošty, víno, pálenka, likéry, džemy, povidla …)

7 3. a/ citrony b/ limetky c/ pomeranče
( mandarinky, mandory, pomelo, grapefruit) 4. a/ broskve b/ meruňky c/ třešně d/ višně ( nektarinky, švestky, blumy, špendlíky, mirabelky)

8 5. a/ studená kuchyně b/ teplá kuchyně
c/ cukrářská výroba ( těsta, moučníky, zmrzliny, chuťovky) 6. a/ para ořechy b/ kešu oříšky c/ buráky d/ mandle (pistácie, piniové oříšky, kokosy, kaštany)


Stáhnout ppt "Testy Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu"

Podobné prezentace


Reklamy Google