Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Potraviny a výživa – Tuky použití, skladování, opakování
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablony VY_32_INOVACE POV Název DUMu POV K Stupeň a typ vzdělávání Střední vzdělání s výučním listem, odborné učiliště Vzdělávací oblast Chování pracovníků ve službách, stravovací služby Vzdělávací obor Potraviny a výživa Vzdělávací okruh Tuky použití, skladování, vady, opakování Druh učebního materiálu Prezentace, samostatná práce Cílová skupina Žák, let Anotace Prezentace seznamuje žáky s použitím tuků ve výrobě pokrmů, podmínkami skladování, vady, opakování tuků Speciální vzdělávací potřeby - ano - Klíčová slova Tuky rostlinné, tuky živočišné, tuhé, mazlavé, tekuté, skladování, vady Datum
2
Tuky –použití skladování, opakování
Použití tuků v kuchyni, skladování, vady, opakování
3
Použití tuků Máslo – předkrmy, pomazánky, těsta, polévky, omáčky
Ztužený tuk – na smažení, do těst, náplně Mazlavé tuky – na pečení, na polevy, smažení, pomazánky
4
Použití tuků Olej – dušení, pečení, smažení, do těst, zálivky na saláty Bylinkové oleje – na zálivky – bazalkový, česnekový Vepřové sádlo – pomazánka na chleba, smažení, do těst Husí sádlo – smažení, pomazánka
5
Skladování tuků Skladujeme: v chladírnách, chladných skladech ve tmě
v dobře větraných prostorách
6
Vady tuku Žluknutí Plíseň Cizí pach Vady obalu
7
Samostatný úkol Odpověz: Jaké druhy tuků rozlišujeme?
Z jakých surovin se získávají oleje? Které oleje znáš? Druhy živočišných tuků? Jaké je použití tuků v kuchyni?
8
Použitá literatura Šebelová,Marie,: Potraviny a výživa,Parta,2000,ISBN Obrázky: [cit ]. Dostupný pod licencí Microsoft Office 2010 na WWW: <
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.