Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Vlasta Hackelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_ NJ.8.A.07_privlastnovaci_zajmena_jeho_jeji Datum : 9. 11.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Vlasta Hackelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_ NJ.8.A.07_privlastnovaci_zajmena_jeho_jeji Datum : 9. 11."— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Vlasta Hackelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_ NJ.8.A.07_privlastnovaci_zajmena_jeho_jeji Datum : Ročník : sedmý Vzdělávací oblast : Jazyk a jazyková komunikace Předmět : Německý jazyk Název: přivlastňovací zájmena jeho, její Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: PRIMA ŠKOLA Němčina pro 7. třídu Anotace : Německý jazyk pro 7. ročník vysvětlení a pracovní listy na procvičení přivlastňovacích zájmen jeho, její.

2 Němčina pro 7. třídu. Dosud jsme se naučili přivlastňovací zájmena :
mein – můj,moje dein – tvůj, tvoje

3 Němčina pro 7. třídu Mein Hund Meine Katze Mein Auto Dein Hund
Deine Katze Dein Auto

4 Das ist Petr und sein, seine – doplň správné tvary
……..Computer …….Katze ……..Gitarre …..Hund ……Handy

5 Das ist Andrea und ihr, ihre – doplň správné tvary.
…..Kuli …..Buch ……Computer ….Tasche …..Papagei

6 Přivlastňovací zájmena jeho, její – doplň věty.
ihr sein ihre sein ihre Bruno und …….. Bruder. Martina und ……… Vater. Die Mutter und ……… Tasche. Der Vater und ………. Computer. Meine Freundin und……….. Schwester.

7 Přivlastňovací zájmena jeho, její – přelož.
To je Petr a jeho pes. ………………………………………….. Kde je Diana a její sestra? Tady bydlí David a jeho rodina. ………………………………………….

8 Přivlastňovací zájmena jeho, její doplň.
Herr Novák und ….. Computer Die Tante und……Computer Der Hund und ……. Ball. seine ihr sein ihr sein Frau Bell und ….. Hund. Max und ……… Katze.

9 Němčina pro 7. třídu. METODIKA
V hodině se zaměříme na přivlastňovací zájmena jeho a její.Děti se naučily německé výrazy doma. Nejprve si připomeneme zájmena můj a tvůj. Vysvětlíme, že stejným způsobem pracujeme i se zájmeny sein a ihr. Všechno, co má Petr, je jeho, všechno, co má Andrea, je její. Vysvětlíme, kdy zájmeno přibírá koncovku –e – seine, ihre.Děti chodí k tabuli, doplňují správné tvary a společně zdůvodňujeme použitý tvar.-obr. 4, 5. Věty z obr.6,7 si děti napíší do sešitu, každý doplní sám. Pak chodí k tabuli a doplňují správné tvary. Správné tvary zájmen pak děti doplní i na obr.9, společně čteme a procvičujeme výslovnost.

10 Přivlastňovací zájmena sein, ihr.
Zdroje : Kliparty Office


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Vlasta Hackelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_ NJ.8.A.07_privlastnovaci_zajmena_jeho_jeji Datum : 9. 11."

Podobné prezentace


Reklamy Google