Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor"— Transkript prezentace:

1 Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Martin Havlena Číslo VY_32_INOVACE_19.20_fyzika Název Vztlakové síla v plynech Téma hodiny Vztlaková síla v plynech Předmět Fyzika Stupeň/Ročník Druhý / 7. Anotace Materiál je možné využít při výkladu učiva Očekávaný výstup Žák získá představu o vztlakové síle v plynech Druh učebního materiálu Prezentace Speciální učební pomůcky Projektor, internet Klíčová slova Vztlak, aerostatický vztlak, balón, vzducholoď, letadlo Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Použité zdroje: Viz poslední strana prezentace

2 Vztlaková síla v plynech

3 Vztlaková síla v plynech
Vztlaková síla (vztlak) je síla, která nadlehčuje těleso v kapalině či plynu. V plynech, bývá označována jako aerostatická vztlaková síla (aerostatický vztlak).

4 Horkovzdušný balón Horkovzdušný balón patří mezi letadla lehčí vzduchu a je to první prostředek, díky kterému se člověk dokázal vznést do vzduchu. Skládá se z obalu, textilní části, která je naplněna horkým vzduchem a vyvíjí potřebný vztlak, dále pak z koše pro posádku, hořáku, ohřívajícího vzduch v obalu, a lahví na palivo (propan či směs propanu a butanu, též LPG).

5 Vzducholoď Vzducholoď je letadlo lehčí než vzduch (aerostat), nebo také řiditelný balón. Vzducholoď mívá obvykle doutníkový tvar, a zpravidla bývá vybavena jedním či více motory.

6 Letadla

7 http://upload. wikimedia


Stáhnout ppt "Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor"

Podobné prezentace


Reklamy Google