Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 7 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Technologie Tematický okruh: Pokrmy z hovězího masa Téma: Hovězí vnitřnosti Ročník: 3. Jméno autora: Mgr. Danuše Sommerová Datum tvorby: Anotace: Prezentace seznamuje žáky s úpravou hovězích vnitřností. Materiál je určen pro žáky 3. ročníku studijního oboru Gastronomie, do předmětu „Technologie “. Slouží k procvičování studia na interaktivní tabuli.
2
Hovězí vnitřnosti
3
Hovězí vnitřnosti / droby/
nejčastěji upravujeme: játra ledvinky žaludek býčí žlázy vemínko srdce …
4
Charakteristika hovězích vnitřností
Vysoká biologická hodnota Minerální látky – hlavně FE, P Vitamíny – A,B,C,D,PP Vodnaté – brzy se kazí
5
Předběžná úprava drobů
Odblanit Vykrájet zbytky žilek Omýt Některé spařujeme, stáhneme kůži
6
Úprava hovězích vnitřností
Vařením Zaděláváním Dušením Smažením / pouze vemínko a býčí žlázy /
7
Úprava hovězích jater hlavně k přípravě zavářek do polévek
dále k úpravě dušením, smažením Hovězí ledvinky na cibulce Hovězí srdce na smetaně Hovězí játra na cibulce Hovězí vemínko smažené
8
Zdroje LITERATURA: INTERNET:
Sedláčková, Hana. Technologie přípravy pokrmů. Praha: nakladatelství Fortuna, ISBN INTERNET: Galerie Office,
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.