Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracován v rámci projektu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracován v rámci projektu"— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu
EU peníze školám Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek Název operačního programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ Označení vzdělávacího materiálu VY_ 32_ INOVACE_ 4_12LOls-15 Název tematické oblasti (sady) Domovní elektroinstalace Název vzdělávacího materiálu Test ze zásad připojení zásuvkových a světelných obvodů Druh učebního materiálu Test Anotace Test je určen na prověření znalostí související se zásuvkovými a světelnými obvody v domovní instalaci Klíčová slova Jak připojit zásuvky, doporučení k zapojení světelných obvodů Vzdělávací obor, pro který je materiál určen OV a PV obory Elektrikář, Elektrotechnika M/ H/01 -  26-51-H/02 Ročník Typická věková skupina let Speciální vzdělávací potřeby žádné Autor Lukáš Olšák Zhotoveno, (datum/období) Celková velikost 4268 kB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Olšák. Dostupné z portálu

2 Zásuvkové a spínací přístroje
Testové otázky

3 Jednofázové zásuvky se doporučuje v síti TN-S připojit tak,
aby ochranný kolík byl dole a nulový (střední) vodič, aby byl připojen na levou dutinku při pohledu zpředu. aby ochranný kolík byl nahoře a nulový (střední) vodič, aby byl připojen na pravou dutinku při pohledu zpředu. aby ochranný kolík byl nahoře a nulový (střední) vodič, aby byl připojen na levou dutinku při pohledu zpředu. aby ochranný kolík byl dole a nulový (střední) vodič, aby byl připojen na pravou dutinku při pohledu zpředu.

4 Na jeden fázový obvod lze připojit
nejvýše 10 zásuvkových vývodů (vícenásobná zásuvka se považuje za jeden zásuvkový vývod). kolik potřebujeme a kolik chceme nic nás neomezuje. nejvýše 8 zásuvkových vývodů (vícenásobná zásuvka se považuje za jeden zásuvkový vývod) 10 zásuvkový vývod (vícenásobná zásuvka se nepovažuje za jeden zásuvkový vývod).

5 Doporučuje se zásuvkový vývod v záchodech ?
EINHELL Zářič halogenový HH 1200 Ne, je to zakázáno. Doporučuje se jen v případě nebezpečí, že v zimě zamrzne odpad i vodovod. Nedoporučuje se z důvodů vysokých materiálových nákladů. Instaluje se za každých okolností.

6 Kolik svítidel se smí připojit na jeden světelný obvod :
nástěnné svítidlo, bílé, 60W tolik, aby jejich součet jmenovitých proudů překročil jmenovitý proud jistícího přístroje obvodu. 10 vývodů s celkovým součtem proudu, který nepřekročil jmenovitý proud jistícího přístroje obvodu 5 velkých a krásných svítidel jakéhokoliv příkonu tolik, aby jejich součet jmenovitých proudů nepřekročil jmenovitý proud jistícího přístroje obvodu.

7 Co toto schematické zapojení vyjadřuje :
tlačítkový ovladač základní ovladač se signalizační doutnavkou ovladač s orientační doutnavkou vypínač číslo 2 orientační doutnavka

8 Přívodní svorky ve vypínači musí být při montáži :
uprostřed pootočené vlevo nahoře dole vpravo

9 Střídavý přepínač slouží :
k ovládání jednoho obvodu dvěma přepínači ze dvou míst. k reverzaci 1fazového asynchronního motoru jako dálkový ovladač k otvírání a zavíraní křídlových bran k ovládání dvou obvodu dvěma přepínači ze dvou míst.

10 Svítilo svítí stiskem vypínače :
ve spodní poloze. v obou polohách stejně. nesvítí vůbec a musí se polohovat páčku do mezi polohy. v horní poloze.

11 Použitá literatura Foto obchod/zaric-halogenovy-hh-1200-einhell Foto Štěpán Berka: Elektrotechnická schémata a zapojeni BEN - technická literatura, Praha vydání


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracován v rámci projektu"

Podobné prezentace


Reklamy Google