Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu 3 název školy Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Autor Mgr. Pavla Suchanová TEmatický celek Slovní zásoba- drůbež Ročník 1. Datum tvorby Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice
2
Anotace: žák potřebuje dostatek zrakových podnětů, obrázků, schémat, které napomáhají zapamatovat si a vštípit informace. Zároveň spojení obrázku a slova zpětně napomáhá i při vybavování. Materiál je tematicky propojen s odborností kuchař-číšník a navazuje na odbornou přípravu žáků. Metodické pokyny: Určeno pro jazykovou úroveň A1, zároveň možno použít pro opakování ve vyšších úrovních. Prezentaci je možné přehrát a poté použít jednotlivé snímky jako paměťovou hru na samostatných listech. Možno použít při soutěživých hrách a k rychlému opakování. Karty si může žák uchovat k pozdějšímu opakování. Časová náročnost cca. 10 min. Později je možné kombinovat s jinými, tematicky blízkými celky.
3
What can we prepare and eat?
Poultry
4
Chicken Kuře
5
Duck kachna
6
Turkey Krocan
7
Goose Husa
8
Pheasant Bažant
9
Exercises
10
Match words with their translations
Turkey Chicken Pheasant Goose Duck Bažant Husa Kachna Kuře krocan
11
What is this? G _ _ _ e
12
What is this? P t
13
What is this? T y
14
What is this? Ch n
15
What is this? D - - k
16
Použitý obrazový materiál
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.