Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0245.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0245."— Transkript prezentace:

1 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32 INOVACE_05_B_11 Tematická oblast: Prvky ústředního topení Téma: Článková otopná tělesa 1 Autor: Ing. Václav Nepokoj Datum vytvoření: Listopad 2012

2 Anotace Metodický pokyn
Materiál je určen pro studijní obor MIEZ, předmět VYTÁPĚNÍ, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace s názornými obrázky a schématy doplněných textem podporujícím výklad učitele. Metodický pokyn Materiál používá učitel při výkladu – pro větší názornost a atraktivnost výuky a zároveň jej mohou využívat žáci pro domácí přípravu na výuku.

3 Článková otopná tělesa - 1
Otopná tělesa jsou složena z jednotlivých otopných článků. Články jsou spojovány : - pomocí pravolevých vsuvek s vloženým těsněním. - svařováním

4 Článková otopná tělesa - 1
Charakteristické znaky Přestup tepla je převážně konvencí (prouděním) přibližně 70%. Tomu odpovídá i rozložení tepla v místnosti. Úpravu tepelného výkonu lze upravit přidáním nebo ubráním počtu článků nebo změnou tepelného spádu Proti ostatním větší obsah vody a větší hmotnost. Menší hydraulický odpor než desková.

5 Článková otopná tělesa - 1
Zvýšeným obsahem vody (větší akumulační schopnost) je dána pomalejší reakce při zátopu a regulaci Ocelová článková otopná tělesa Materiál ocelový lisovaný plech spojovaný švovým svarem po obvodu. Články jsou svařovány k sobě do celků po 3- 10kusech, které se potom spojují pravolevými vsuvkami do požadovaných celků.

6 Článková otopná tělesa - 1
Označení: připojovací rozteč / hloubka (h / B).

7 Článková otopná tělesa - 1
Ocelová trubková článková tělesa – hlavní znaky Materiálem jsou ocelové trubky spojované svařováním . Články mají větší vzduchové mezery a tím i lepší možnost pro proudění vzduchu. Napojení spodní i boční. Moderní vzhled.

8 Článková otopná tělesa
Variabilita v provedení – zalomení, prohnutí nebo jako lavice.

9 Článková otopná tělesa
Kontrolní otázky. Jakým způsobem se spojují článková otopná tělesa? Proč jsou u článkových těles pomalejší reakce při zátopu a regulaci? Jakým způsobem se označují ocelová článková tělesa. Vysoká životnost

10 Stanislav Tajbr Vytápění. Praha 2003 Sobotáles ISBN 80- 85920-96-4
Použité zdroje Stanislav Tajbr Vytápění. Praha 2003 Sobotáles ISBN Pokud není uvedeno jinak, je použitý materiál z vlastních zdrojů. ko


Stáhnout ppt "Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0245."

Podobné prezentace


Reklamy Google