Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PŮDA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PŮDA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785."— Transkript prezentace:

1 PŮDA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 Autor: Jitka Kratochvílová Havlová Jazyk: Čeština
PŮDA- PREZENTACE  Anotace: Výuková hodina zpracovaná prezentací. Žáci se seznámí se základními informacemi o půdě, druzích půdy a ochraně půdy. Autor: Jitka Kratochvílová Havlová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: Získání základních znalostí o půdě Speciální vzdělávací potřeby: Lehká mentální retardace Klíčová slova: Půda, druhy půdy, ochrana půdy Druh učebního materiálu: Prezentace- výuková hodina Druh interaktivity: Aktivita Cílová skupina: Žák Stupeň a typ vzdělávání: Základní vzdělávání – ZŠ praktická Typická věková skupina: let Celková velikost: 932 kB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

3 PŮDA svrchní vrstva země pokrývá pevninu
vznik zvětráváním=rozpadávání skal na kamínky a kameny- působení deště, větru, slunce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

4 SLOŽENÍ PŮDY drobné kamínky písek hlína
humus= tmavá půda vzniklá rozpadem odumřelých rostlin a živočichů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

5 PŮDA PÍSČITÁ málo živin vysychá není moc úrodná JÍLOVITÁ
těžká hlína- jíl HLINITÁ dostatek humusu snadno se s ní pracuje nejúrodnější Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

6 PÉČE O PŮDU nutná pro dobrý růst rostlin a dobrou úrodu
Kypření půdy- okopávání, orání Hnojení půdy- dodávání živin Přirozená hnojiva- hnůj, močůvka, kompost Umělá hnojiva- průmyslová, vyrobená v továrnách Vláha- dostatek vody, déšť, zalévání Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

7 NE OCHRANA PŮDY nutná pro dobrý růst rostlin a dobrou úrodu
ochrana živočichů žijících v půdě (žížaly,krtci…) půda nás živí NE používání velkého množství chemikálií vypouštění nafty, benzínu a olejů do půdy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

8 Použité zdroje: OBRÁZKY GOOGLE [ online] [cit ] Dostupné z: B919M:&img Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).


Stáhnout ppt "PŮDA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785."

Podobné prezentace


Reklamy Google