Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_Výchova ke zdraví TEMA: Dary podzimu ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
2
ANOTACE Materiál použit v 6. ročníku ZŠ Praktické v hodině Vkz. Slouží pro výklad. Důležitá je přehlednost.
3
Sladké a voňavé – plné zdraví
Jablka Hrušky Švestky Hroznové víno
4
Jablka Zdroj vody Zdroj vlákniny Zdroj vitamínů Zdroj minerálů
Zdroj sacharidů Zdroj antioxidantů
5
Hrušky Zdroj vody Čistí organismus Zdroj vlákniny Zdroj pektinu
Zdroj tříslovin Zdroj vitamínů A,C,B Zdroj minerálů – zinek, železo, měď, vápník, draslík, jód Posilují imunitu
6
Švestky Zlepšují pohyb střev Čistí organismus Vhodné na hubnutí
Prevence nemocí Zdroj vitamínů B,E,H Zdroj minerálů K, P, Fe, Mg, Ca, Zn Do českých zemí přivezl švestky Karel IV z Francie, proto se jim říká „Karlátka“.
7
Hroznové víno Zdroj vlákniny Vážou tuky Odvodňují
Hořčík – posiluje srdce Mangan – pro kosti a štítnou žlázu Vitamíny B,C a kyselina listová Z listů – výroba mastí na křečové žíly a revmatické potíže
8
CITACE
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.