Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Gastronomická zařízení – ukládání obalů a odpadů
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablony VY_32_INOVACE GAZ Název DUMu GAZ K Stupeň a typ vzdělávání Střední vzdělání s výučním listem, odborné učiliště Vzdělávací oblast Chování pracovníků ve službách, stravovací služby Vzdělávací obor Ochrana životního prostředí Vzdělávací okruh Odborná významnost Druh učebního materiálu Prezentace, samostatná práce Cílová skupina Žák, let Anotace Prezentace seznamuje žáky s druhy odpadů v gastronomických zařízeních a jejich skladováním Speciální vzdělávací potřeby - ano - Klíčová slova Obaly a odpady v gastronomii Datum
2
Nakládání s obaly a odpady v gastronomických zařízeních
3
Prázdné obaly od potravin a surovin ukládáme
- do k tomu určených skladů - na vyhrazená místa
4
Třídění vratných obalů
Obaly třídíme - podle materiálu ze kterého jsou vyrobeny (papírové, plastové, skleněné, kovové, dřevěné) - podle dalšího použití (dají se recyklovat nebo jsou určené k opětovnému použití)
5
Vratné obaly
6
Nevratné obaly
7
Vratné kovové obaly
8
1. biologické – zbytky jídel, slupky od potravin, použité oleje
Odpady v gastronomii 1. biologické – zbytky jídel, slupky od potravin, použité oleje 2. komunální – pevné – papírové, kovové, plastové, skleněné
9
- na určená místa - sklady
Ukládání obalů - do speciálních obalů určených k třídění odpadu - na určená místa - sklady - musí být zabezpečeno, že nemohou kontaminovat jiné potraviny - do speciálních kontejnerů určených pro komunální odpad
11
Nádoba na odpad
12
Samostatná práce Napiš do sešitu, jaké druhy odpadů produkujeme ve školní kuchyňce a kam je ukládáme?
13
Použitá literatura Kolouch,Martin;Volfová,Anna;Stroje a zařízení v gastronomiinakladatelství Fortuna,2000;ISBN Obrázky: [cit ]. Dostupný pod licencí Microsoft Office 2010 na WWW:
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.