Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Gastronomická zařízení – Hrubé a čisté přípravny
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablony VY_32_INOVACE GAZ Název DUMu GAZ K Stupeň a typ vzdělávání Střední vzdělání s výučním listem, odborné učiliště Vzdělávací oblast Chování pracovníků ve službách, stravovací služby Vzdělávací obor Gastronomická zařízení Vzdělávací okruh Hrubé a čisté přípravny zeleniny, brambor, masa Druh učebního materiálu Prezentace, samostatná práce Cílová skupina Žák, let Anotace Prezentace seznamuje žáky se zařízením v hrubých a čistých přípravnách zeleniny, brambor a masa Speciální vzdělávací potřeby - ano - Klíčová slova Škrabka na brambory, pracovní stoly, dřezy, stroje na zpracování masa, zeleniny, brambor Datum
2
Hrubá a čistá přípravna masa a zeleniny
Přípravny potravin Hrubá a čistá přípravna masa a zeleniny
3
Hrubá přípravna brambor a zeleniny
Bývá umístěna v blízkosti příslušných skladů Slouží k čistění a škrábání brambor i zeleniny Je vybavena : Mycími dřezy Výlevkou Strojem na praní a škrábání brambor a kořenové zeleniny
4
Stroj na čistění zeleniny
5
Škrabka na brambory
6
Vnitřní část škrabky
7
Čistá přípravna brambor a zeleniny
Slouží k úpravě brambor a zeleniny Krájení Strouhání Řezání Je vybavena: Pracovními stoly Dřezy Stroji a zařízeními určenými ke zpracování zeleniny
8
Čistá přípravna zeleniny
9
Hrubá příprava masa Hrubá přípravna masa slouží: k dělení částí masa
Vykosťování Odblaňování Je vybavena: pracovními stoly s dřevěnou pracovní deskou Výlevkou Váhou Háky na zavěšení částí masa
10
Hrubá přípravna masa
11
hrubá přípravna masa
12
Čistá přípravna masa Slouží ke zpracování částí masa: Mletí Krájení
Porcování Naklepávání Je vybavena: Pracovními nerezovými stoly Dřezy Stroji a zařízením na zpracování masa
14
Použitá literatura Šebelová,Marie,: Zařízení závodu, Nakladatelství Parta,2005, ISBN foto Mgr. Věra Tupá
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.