Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
VY_32_INOVACE_15-1-20-Likérové špičky
Šlehané hmoty VY_32_INOVACE_ Likérové špičky Autor: Gražyna Salamonová, Mgr. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/ – Individualizace a inovace výuky čtvrtek, 12. dubna 2018
2
Anotace PowerPoint je zaměřen na téma výrobky Lehkých šlehaných hmot – výrobní postup LIKÉROVÝCH ŠPIČEK. Pomáhá rozvíjet klíčové kompetence žáka. Můžou ho využívat žáci oboru Cukrář. Může se použít jako učební materiál, pro opakování nebo k samostudiu. čtvrtek, 12. dubna 2018
3
CHARAKTERISTIKA trvanlivost 3 dny výrobek je celý potažený v ř. CKP
na řezu pod tenkou vrstvou CKP je na buflerové hmotě speciální čokoládový krém a uprostřed je likérová náplň chuť a vůně po použitých surovinách. čtvrtek, 12. dubna 2018
4
VÝROBNÍ POSTUP buflery se neodlepují z papíru, aby se dobře tvarovala náplň štětcem se potře každý bufler ředěnou CKP čtvrtek, 12. dubna 2018
5
cukrářským sáčkem se speciální trubičkou
se nastříká náplň tak aby uprostřed vznikla dutina čtvrtek, 12. dubna 2018
6
po ztuhnutí se volný prostor (dutina) vyplní tekutým likérovým krémem
horní část se uzavře čokoládovou náplní čtvrtek, 12. dubna 2018
7
po ztuhnutí se potáhne v ředěné CKP.
čtvrtek, 12. dubna 2018
8
SPECIÁLNÍ NÁPLŇ je stejnorodá, hladká, výrazně čokoládová
ve vhodné nádobě se smíchá voda, cukr krupice,sojový pudr, margarín a kakao směs se 5 minut povaří pozor připaluje se do horké směsi se zamíchá nakrájená CKP po vychladnutí (v lednici) lehce nahřeje a vyšlehá. čtvrtek, 12. dubna 2018
9
TEKUTÝ LIKÉROVÝ KRÉM CHARAKTERISTIKA
hladká náplň, žluté barvy, chuť mléčně vanilková doplněná chutí rumového výtažku VÝROBNÍ POSTUP sušený krém s vanilkovou příchutí (mixar) se proseje a rozmíchá s převařenou vodou a fondánem tak aby vznikla polotekutá náplň vše se ochutí rumovým aromatickým výtažkem. čtvrtek, 12. dubna 2018
10
Otázky k opakování Co je charakteristické pro lehké šlehané hmoty?
Řekněte výrobní postup bufleru. Co lze připravovat ze sušeného krému mixaru? čtvrtek, 12. dubna 2018
11
POUŽITÁ LITERATURA Půlpánová, A., Cukrářská technologie. 1. vydání, Olomouc: FIN, s. ISBN 2. Bláha, L., Conková, V., Kadlec, F., Cukrářská výroba II. 3. vydání Praha 4: Informatorium, s. ISBN Obrázky - vlastní archiv čtvrtek, 12. dubna 2018
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.