Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
2
Název projektu : Rozvoj ICT ve výuce na střední škole
Registrační číslo projektu: č. projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Městec Králové, T. G. Masaryka 4 Kód dumu: VY_32_INOVACE_ NJ_124 Tematická oblast: Slovní zásoba pro obor kuchař - číšník -Předmět: Německý jazyk Ročník: 3. ročník Datum tvorby: květen 2013 Anotace: Materiál slouží k procvičování a rozšíření slovní zásoby na téma: Přílohy k pokrmům Metodický pokyn: Prezentace je určena jako výklad do hodiny i jako materiál k samostudiu pracovního listu a písemné práce
3
BEILAGEN přílohy
4
Beilagen aus Kartoffeln (přílohy z brambor)
gekochte Kartoffeln, e Salzkartoffeln- vařené brambory e Bratkartoffeln - opékané brambory r Kartoffelbrei, s Kartoffelpüree - bramborová kaše r Kartoffelpuffer - bramborák e Pommes frites - bramborové hranolky e Pommes chips - bramborové lupínky e Kartoffelnocken - bramborové noky e Quetschkartoffeln - šťouchané brambory e Kartoffelscheiben - bramborové plátky e Kartoffelkroketten, Kartoffelbällchen - bramborové krokety Kartoffeln in der Schale - brambory ve slupce e Kartoffelknödel, Kartoffelklöβe - bramborové knedlíky r Kartoffelsalat - bramborový salát
5
e Knödel, e Klöβe (knedlíky)
e Kartoffelknödel – bramborové knedlíky e Semmelknödel – houskové knedlíky e Karlsbader Semmelknödel – karlovarské knedlíky grüne Klöβe – chlupaté knedlíky e Nocken - halušky
6
e Teigwaren (těstoviny)
e Spagetti - špagety e Makkaroni - makarony e Nudeln - nudle e Bandnudeln - široké nudle e Spätzle - špecle
7
Andere Beilagen (další přílohy)
r Reis, gedünsteter Reis – dušená rýže e Linsen - čočka e Bohnen - fazole e Erbsen - hrách r Erbsenbrei - hrachová kaše
8
Doporučte k jídlům vhodné přílohy
1 Lendenbraten mit Sahnesoβe 2 Medaillons 3 paniertes Schweineschnitzel 4 Speckködel 5 Rindfleischroulade 6 Mährische Spatzen 7 Hackbraten mit Sauerkraut Kartoffelsalat Knödel Salzkartoffeln Sauerkraut gedünsteter Reis Kartoffelknödel Pommes frites 1 2 3 4 5 6 7
9
Lösung (řešení) 1 Lendenbraten mit Sahnesoβe 2 Medaillons 3 paniertes Schweineschnitzel 4 Speckködel 5 Rindfleischroulade 6 Mährische Spatzen 7 Hackbraten mit Sauerkraut Kartoffelsalat Knödel Salzkartoffeln Sauerkraut gedünsteter Reis Kartoffelknödel Pommes frites 1 2 3 4 5 6 7 b g a d e f c
10
Najděte ukryté německé výrazy (přílohy k pokrmům)
WEITNAREG FROTENFALK BRENIBRESE TALFARTAFOLKES KLEDÖN
11
Lösung (řešení) TEIGWAREN KATROFFELN ERBSENBREI KARTOFFELSALAT KNÖDEL
12
Zdroje HÖPPNEROVÁ, Věra. Němčina pro číšníky a kuchaře. Praha: Scientia, 2002, ISBN EARTH100. wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: MATHIAS BRAUX. wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEUVEDEN. wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEUVEDEN. Srba stravování [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.