Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

- Opakování – přirozená čísla

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "- Opakování – přirozená čísla"— Transkript prezentace:

1 - Opakování – přirozená čísla
NÁZEV ŠKOLY 2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONY IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT NÁZEV MATERIÁLU CELÁ ČÍSLA 1 ČÍSLO SADY 2 ČÍSLO MATERIÁLU VY_42_INOVACE_01 AUTOR MATERIÁLU Mgr. Michal Divíšek CELÁ ČÍSLA 1 - Opakování – přirozená čísla

2 Co to jsou celá čísla ? Začneme jak se má – od začátku.
Pamatuješ si na PŘIROZENÁ ČÍSLA ? Již první lidé potřebovali vyjádřit počet něčeho. Třeba mamutů ? Tvoji rodiče byli na tom již mnohem lépe. V učebnicích měli o přirozených číslech, že vyjadřují počet kachen na rybníce.

3 Jen tak mimochodem – víš co máš v učebnici ty ?
No ano, pamatuješ si to správně – vyjadřují počet spolužáků nebo počet stromů v zahradě pana Zahradníčka. Asi pro humor autoři dodali, že ještě jde o počet aut na parkovišti a přidali obrázky mrkve a kostek.

4 Paní učitelka ať se ti moc nesměje – možná tam měla počet prvků v dané množině. S množinami se jistě rád pobavíš především na střední škole. Všechno je správně ! PŘIROZENÁ ČÍSLA vyjadřují počet věcí, předmětů a je jedno, zda jde o auta, stromy, kachny, spolužáky nebo mamuty. Číslo PŘIROZENÉ proto je 1; 2; 3; 4; 5 atd., třeba i Číslem PŘIROZENÝM není 0; 0,1; 12,4; -2; ⅞; 7,0002.

5 Příklad 1 : Vypiš do sešitu čísla přirozená
12,3 - 200 250 0,13 e) 0 120 200000 Příklad 2 : Vypiš příklady, kde množství lze vyjádřit přirozeným číslem

6 Odkazy a uvedení autorů :
1) Obrázky, náčrty a schémata : Mgr. Michal Divíšek 2) Snímky :


Stáhnout ppt "- Opakování – přirozená čísla"

Podobné prezentace


Reklamy Google