Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Třené, jádrové a smetanové výrobky
VY_32_INOVACE_ Plněné kokosky Autor: Gražyna Salamonová, Mgr. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/ – Individualizace a inovace výuky
2
Anotace PowerPoint je zaměřen na výrobu Plněných kokosek. Pomáhá rozvíjet klíčové kompetence žáka. Můžou ho využívat žáci oboru Cukrář jako učební materiál, pro opakování nebo k samostudiu.
3
Příprava lineckých koleček
z lineckého těsta vyvalíme plát tvarujeme malé kolečka, která se upečou.
4
Příprava kokosové hmoty:
bílky se vyšlehají za postupného přidávání cukru krupice v pevný sníh vyšlehaná hmota se nahřeje na teplotu 60°C.
5
přidá se jemně umletý kokos a marmeláda
přidáním marmelády se zvýší vláčnost pečeného výrobku.
6
Tvarování a pečení vychladlá hmota se doředí bílky a sáčkem s hladkou trubičkou stříká na papír (silpát, teflonovo podložku) malé tvary (kokosky) pečou se při teplotě 200 °C, po upečení se jednotlivé papíry s upečenými polotovary ukládají na sebe.
7
před plněním se kokosky sundají z navlhčeného papíru
upečené kokosky jsou lehce klenuté, zlatohnědé barvy s popraskaným povrchem.
8
Plnění na linecká kolečka se nanese hladkou trubičkou máslový kakaový krém ve tvaru věnečku do středu věnečku se nanese jahodový džem
9
Dohotovení přiloží se upečené, vychladlé kokosky
po ztuhnutí se výrobek zespod namáčí v ř. CKP.
10
Hotový výrobek
11
Otázky k opakování Řekněte jak se vyrábí linecké těsto.
Řekněte postup přípravy kokosové hmoty.
12
POUŽITÁ LITERATURA Půlpánová, A., Cukrářská technologie. 1. vydání, Olomouc: FIN, s. ISBN Bláha, L., Conková, V., Kadlec, F., Cukrářská výroba II. 3. vydání Praha 4: Informatorium, s. ISBN Obrázky - vlastní archiv
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.