Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:"— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu:. CZ. 1. 07/1. 5. 00/34. 0565 Číslo materiálu:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_566 Výkup mléka a výroba olejů - Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Autor: Ing. Jan Tesarčík Průřezové téma: Člověk a svět práce Tématický celek: Technologické procesy Ročník: 4. Datum tvorby: Datum a místo ověření: Druh učeb. materiálu: Test Anotace: kvalita mléka, výkup, hodnocení, suroviny pro výrobu olejů, postup, vedlejší produkty Klíčová slova: mléko, kvalita, cena, olej, řepka, šrot, pokrutiny Metodický pokyn: Určeno k ověření znalostí Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů

2 1 celkový počet mikroorganismu je ukazatel zdraví stáda způsobu dojení
hygieny dojení kvality krmiva

3 2 procento tuku v mléce se pohybuje kolem: 0,9 % 4,7 % 3,5 % 3,9 %

4 3 procento bílkovin v mléce se pohybuje kolem: 0,9 % 4,7 % 3,5 % 3,9 %

5 4 při tvorbě výkupní ceny 1 l mléka tvoří největší část příplatek:
za 1 litr mléka za 1 % tuku za 1 % bílkovin za kvalitu

6 5 mlezivo je: mléko produkované 5. den po otelení
mléko produkované 5 dnů před otelením mléko produkované 5 dnů po otelení mléko krav se zánětem mléčné žlázy

7 6 řepka olejná obsahuje: až 25 % oleje až 35 % oleje až 45 % oleje

8 7 maximální vlhkost řepky při skladování a výrobě je: 8 % 12 % 16 %
45 %

9 8 dříve obsahoval řepkový olej rakovinotvornou - karcinogenní?
glykosinoláty kyselinu linolovou kyselinu linoleovou kyselinu erukovou

10 9 hydratace olejů znamená? odstranění zápachu
odstranění rostlinných zbytků změna vůně odstranění slizovitých částí

11 10 nejvyšší obsah oleje zůstává po vylisování v:
pokrutinách při lisování za studena pokrutinách při lisování za tepla extrahovaných šrotech za tepla extrahovaných šrotech za studena

12 Správné odpovědi

13 1 hygieny dojení celkový počet mikroorganismu je ukazatel zdraví stáda
způsobu dojení hygieny dojení kvality krmiva

14 2 procento tuku v mléce se pohybuje kolem: 0,9 % 4,7 % 3,5 % 3,9 %

15 3 procento bílkovin v mléce se pohybuje kolem: 0,9 % 4,7 % 3,5 % 3,9 %

16 4 při tvorbě výkupní ceny 1 l mléka tvoří největší část příplatek: za 1 litr mléka za 1 % tuku za 1 % bílkovin za kvalitu

17 mléko produkované 5 dnů po otelení
mlezivo je: mléko produkované 5. den po otelení mléko produkované 5 dnů před otelením mléko produkované 5 dnů po otelení mléko krav se zánětem mléčné žlázy

18 6 až 45 % oleje řepka olejná obsahuje: až 25 % oleje až 35 % oleje

19 7 8 % maximální vlhkost řepky při skladování a výrobě je: 12 % 16 %
45 %

20 8 dříve obsahoval řepkový olej rakovinotvornou - karcinogenní?
glykosinoláty kyselinu linolovou kyselinu linoleovou kyselinu erukovou

21 9 hydratace olejů znamená? odstranění zápachu
odstranění rostlinných zbytků změna vůně odstranění slizovitých částí

22 10 nejvyšší obsah oleje zůstává po vylisování v:
pokrutinách při lisování za studena pokrutinách při lisování za tepla extrahovaných šrotech za tepla extrahovaných šrotech za studena


Stáhnout ppt "Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google