Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vzdělávání členů OHK Jablonec

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vzdělávání členů OHK Jablonec"— Transkript prezentace:

1 Vzdělávání členů OHK Jablonec
EVALUAČNÍ SCHŮZE Vzdělávání členů OHK Jablonec Zvýšení adaptability zaměstnanců členských firem Okresní hospodářské komory v Jablonci nad Nisou a zaměstnanců partnera pracujících v odvětví cestovního ruchu reg.č. CZ.1.04/1.1.06/

2 Program Úvodní slovo, přivítání Ing. Oskar Mužíček
Vyhodnocení jazykových kurzů Mgr. Kateřina Bartoňová Harmonogram kurzů na školní rok 2012/ diskuse

3 Vyhodnocení realizovaných kurzů
Období LEDEN – ČERVEN 2012 Vyhodnocení realizovaných kurzů Tento projekt je financován Evropským sociálním fondem prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státním rozpočtem České republiky.

4 Většina realizovaných kurzů byla vyhodnocena na předchozí evaluační schůzi , zbývá zhodnotit kurzy jazykové. Jazykové kurzy byly zahájeny v lednu, budou probíhat do konce června 2012, poté budou přerušeny na letní prázdniny. Aktuálně probíhá 6 jazykových kurzů, nastoupilo 66 účastníků: Němčina pro začátečníky – 2 skupiny – Jablonec nad Nisou, Turnov Angličtina pro začátečníky - 2 skupiny – Jablonec nad Nisou, Turnov Angličtina pro pokročilé - 2 skupiny – Jablonec nad Nisou, Turnov Plánované znovuzahájení prezenční výuky od září Návrh na odložení znovuzahájení jazykových kurzů na říjen bude konzultováno se všemi členy zapojenými do jazykových kurzů. Nové jazykové skupiny pro školní rok 2012/2013: Němčina pro pokročilé – 1 skupina – Ještěd (po schválení PZ 02) Angličtina pro začátečníky – 2 skupiny – Hotel Jičín, Ještěd Česká regionální gastronomie Česká tradiční gastronomie Místní produkce (využívání místních zdrojů) Nabídka a příležitosti turistických regionů Český ráj, Jizerské hory a Krkonoše Podnikatelské minimum Základy financí pro neekonomy Asertivní jednání a komunikace v obtížných situacích 2x Osobnostní typologie a jak ji využít pro týmovou práci MS Word 1.

5 Hodnocení programu Jazykové vzdělávání
Všechny turnovské jazykové kurzy jsou hodnoceny velice kladně, a to ve všech sledovaných kritériích. Jablonecké jazykové kurzy jsou hodnoceny také poměrně dobře, zvláště pokud jde o lektorské obsazení, ovšem negativně je ze strany účastníků začátečnických kurzů vnímána nesourodost skupiny – různé vstupní znalosti účastníků i rozdílná schopnost se učit komplikují optimální nastavení tempa výuky. Detailní výsledky jsou shrnuty v evaluačních tabulkách – k nahlédnutí na Okresní hospodářské komoře v v Jablonci nad Nisou.

6 Plánovaný kalendář kurzů
ZÁŘÍ 2012 – ČERVEN 2013 Plánovaný kalendář kurzů Tento projekt je financován Evropským sociálním fondem prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státním rozpočtem České republiky.

7 Aktuální stav harmonogramu kurzů 2012/2013
Ve spolupráci s dodavateli vzdělávacích služeb byl navržen předběžný harmonogram kurzů (k dispozici na OHK). Aktuální návrh bude nyní projednáván s členskými subjekty, upraven dle požadavků. Následně doladíme kalendář do finální podoby, obsahující přesné termíny, lektorské obsazení kurzů, předběžná místa konání (snaha využít všechny vhodné prostory členských subjektů k realizaci školení – větší pestrost). Konečný kalendář kurzů 2012/ pokyny k registraci obdrží členské subjekty nejpozději do konce letních prázdnin. Zahájení výuky od října 2012.

8 Základní pravidla Kurzy potvrzujeme závazně dodavatelům, když je registrován dostatek zájemců, proto se po vypsání termínů bez zbytečných odkladů registrujte. Přednostní registrace subjektů, které mají místa v kurzech přidělena dle veřejné podpory, která je rozdělena v rámci PZ02 Pokud subjekt vyhrazené místo nevyužije, ohlásí toto v dostatečném předstihu koordinátorce, aby bylo možné oslovit náhradníky. Pokud nebudou žádní náhradní zájemci, bude s původním zájemcem individuálně projednáno řešení.

9 Kontaktní osoby: Děkujeme za pozornost.
Ing Oskar Mužíček – ředitel OHK, projektový manažer tel.: Mgr. Kateřina Bartoňová – projektová manažerka, specialistka vzdělávání tel.: Renata Richterová - koordinátorka akcí – informace o kurzech, registrace tel.: UNIVERZÁLNÍ PROJEKTU: Děkujeme za pozornost.


Stáhnout ppt "Vzdělávání členů OHK Jablonec"

Podobné prezentace


Reklamy Google