Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

IDS Moravskoslezského kraje ODIS

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "IDS Moravskoslezského kraje ODIS"— Transkript prezentace:

1 IDS Moravskoslezského kraje ODIS
Aktuality z ODIS 2016/2017

2 Výběrová řízení Podle schváleného harmonogramu je společnost Koordinátor ODIS plně zapojena do procesu přípravy a také již realizace zadání pro výběrové řízení na provozování autobusové dopravy v Moravskoslezském kraji. V období jaro 2016 – jaro 2017 byly realizovány tyto činnosti: Příprava dalšího vysoutěženého dopravce (ČSAD Havířov a.s.) po technické a organizační stránce na zahájení provozu v oblasti Českotěšínsko od (doladění odbavovacího a dispečerského systému), Příprava na převzetí a provozování prodejní a informační kanceláře v Českém Těšíně,

3 Výběrová řízení Provádění kontrolní činnosti (vyhodnocování dodržování stanovených provozních parametrů) u dopravce, Finalizace dokumentace pro výběrové řízení na provozovatele autobusové dopravy v oblasti Karvinsko, Orlovsko, Frýdlantsko, Novojičínsko východ, Novojičínsko západ. Návrh provozních parametrů (organizace dopravy, jízdní řády), projednání s městy a obcemi pro oblasti Hlučínsko, Opavsko, Vítkovsko, Bílovecko. Příprava provozních parametrů (organizace dopravy, jízdní řády) pro oblasti Bruntálsko, Krnovsko, Rýmařovsko.

4 Výběrová řízení

5 Výběrová řízení - Jablunkovsko

6 Výběrová řízení - Českotěšínsko

7

8

9 Aktuální stav tarifní integrace
Plná tarifní integrace je realizována: na všech linkách PAD (výjimky…) na linkách MHD v Ostravě, Krnově, Bruntálu, Třinci, Českém Těšíně, Studénce, nově od MHD Karviná od na všech linkách ČD kromě tratí s „S“ provozem Částečná tarifní integrace je realizována: na tratích ČD s „S“ provozem a na GW Train Regio na linkách MHD v Opavě a Havířově

10 Provoz, správa a rozvoj e-shopu
E-shop slouží pro objednávku ODISky, nákup předplatních jízdenek a nákup vkladu na elektronickou peněženku ODISky. E-shop mohou t.č. využívat držitelé ODISek vydaných dopravci Dopravní podnik Ostrava, Arriva Morava a ČSAD Vsetín včetně zaměstnanců krajského úřadu Moravskoslezského kraje, kde správu dopravní aplikace zajišťuje Koordinátor ODIS. Nahrávání přes e-shop realizovaných požadavků provádí také dopravce České dráhy na zařízení POP průvodčími. E-shop byl od rozšířen pro držitele ODISek vydaných dopravcem ČSAD Havířov (oblast Českotěšínsko).

11 Naše ODISka Aktuálně ODISky vydává celkem 9 vydavatelů (+ KODIS pro MS kraj) a akceptuje celkem 11 dopravců. Vydáno bylo k celkem ks ODISek (z toho je ks „živých“).

12 Platební karty v ODIS Ostrava po Londýně druhá – minimálně v Evropě!!!
Dopravce DP Ostrava jako první v ODIS zahájil od provoz režimu odbavení jednotlivého jízdného prostřednictvím bezkontaktní platební karty VISA nebo MasterCard. Dosud (k ) – prodáno jízdenek, za ,- Kč. Příprava dalších dopravců (TQM, ČSAD Vsetín) – předpoklad ještě v roce 2017.

13 Dopravní infocentrum ODIS
Dopravní infocentrum ODIS zahrnuje aktuálně celkem 5 pracovišť: Dopravní infocentrum ODIS – Ostrava centrum Dopravní infocentrum ODIS – Ostrava-Svinov Dopravní infocentrum ODIS - Třinec Dopravní infocentrum ODIS - Jablunkov Dopravní infocentrum ODIS – Český Těšín (od ) Provoz zajišťuje celkem 11 zaměstnanců.

14 Dopravní infocentrum ODIS

15 Dopravní infocentrum ODIS

16 Dopravní infocentrum ODIS

17 Přepravní kontrola Přepravní kontrola je prováděna 2 revizory u dopravců ARRIVA MORAVA, TQM-holding, ČSAD Karviná, ČSAD Havířov, ČSAD Frýdek-Místek a ČSAD Vsetín.

18 Centrální dispečink ODIS
Centrální dispečink ODIS je pracoviště společnosti KODIS, jehož hlavními úlohami jsou především: zajišťování provozní koordinace mezi jednotlivými dopravci v ODIS v rutinním režimu (garance určených návazností), zajišťování provozní koordinace mezi jednotlivými dopravci v ODIS v mimořádném režimu (součinnost dopravců při výlukách, nehodách a jiných mimořádnostech v provozu), provádění kontrolní činnosti a evidence naplňování dopravních výkonů jednotlivými dopravci dle sjednaných smluvních vztahů s objednateli.

19 Propagace a výchova V září 2014 byl zahájen projekt ODISbus, jehož podstatou je výchovné působení na veřejnost směrem k většímu využívání jednotlivých forem veřejné dopravy, zejména směrem ke školní mládeži, dále na veřejných akcích v rámci kraje souvisejících se zaměřením projektu. Od počátku projektu do konce roku 2016 bylo realizováno cca 70 výjezdů, prezentací se zúčastnilo okolo dětí. Výsledky prezentací jsou více než uspokojivé. Děti prezentacím naslouchají, aktivně se zapojují a soutěží. Na konci přednášky vždy vyplní dotazník, za který obdrží malý propagační předmět – magnetek na lednici s vyobrazením některého z vozidel v ODIS.

20 Propagace a výchova

21 Propagace a výchova

22 Co nás brzy čeká? Mobilní aplikace pro pořízení jízdenek prostřednictvím QR kódu nebo NFC Nová gererace ODISky na principu platebních bankovních karet (karta = identifikátor) 2 projekty inteligentních zastávek (MS kraj, Ostrava) Příprava výběrových řízení na železniční dopravce Příprava na „živý“ dispečink Účast na projektu „Zaměstnanecká mobilita“ Účast na projektu EMA v rámci iniciativy Urban Innovative (organizované sdílení elektrokol a elektroaut) Stěhování

23 Tady budeme brzy bydlet…..

24 Děkuji za pozornost Aleš Stejskal


Stáhnout ppt "IDS Moravskoslezského kraje ODIS"

Podobné prezentace


Reklamy Google