Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Číslo projektu:. CZ. 1. 07/1. 5. 00/34. 0565 Číslo materiálu:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_562_ Výroba škrobu a lihu -Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Autor: Ing. Jan Tesarčík Průřezové téma: Člověk a svět práce Tématický celek: Technologické procesy Ročník: 4. Datum tvorby: Datum a místo ověření: Druh učeb. materiálu: Test Anotace: suroviny, hodnocení surovin, výrobní postup, využití Klíčová slova: škrob, líh, brambory, třenka, škrobové mléko, škrob, zápara, líh Metodický pokyn: Určeno k prověření znalostí Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů
2
1 největší obsah škrobu je v: kukuřici bramborách ječmenu pšenici
3
2 brambory obsahují: 7 % škrobu 17 % škrobu 70 % škrobu 80 % škrobu
4
3 třenka je: směs uvařených brambor se sladem
směs rozstrouhaných brambor, CO2 + H2O směs uvařených brambor a H2O směs rozstrouhaných brambor, SO2 + H2O
5
4 škrob se od vody odděluje díky: rozdílnému bodu varu
různé měrné hmotnosti vysrážení nerozpustnosti
6
5 zdrtky jsou: sacharidy a vláknina bílkoviny a sacharidy
sacharidy a minerální látky vláknina a bílkoviny
7
6 mezi škrobnaté suroviny na výrobu lihu patří:
cukrovka, brambory, kukuřice pšenice, kukuřice, melasa brambory, chleba, kukuřice obilniny, med, cukrovka
8
7 etylalkohol má bod varu: 78,2 OC 83,2 OC 88,2 OC 98,2 OC
9
8 po vykvašení má zápara: 10 % alkoholu 32 % alkoholu 52 % alkoholu
10
9 sladovnický ječmen se přidává do bramborové kaše:
zahájí alkoholové kvašení zvýší obsah škrobů obsahuje enzymy štěpící škroby obsahuje enzymy štěpící bílkoviny
11
10 kolik litrů čistého alkoholu vznikne ze 100 kg škrobu: 10 l 32 l
12
Správné odpovědi
13
1 největší obsah škrobu je v: kukuřici bramborách ječmenu pšenici
14
2 brambory obsahují: 7 % škrobu 17 % škrobu 70 % škrobu 80 % škrobu
15
směs rozstrouhaných brambor, SO2 + H2O
3 třenka je: směs uvařených brambor se sladem směs rozstrouhaných brambor, CO2 + H2O směs uvařených brambor a H2O směs rozstrouhaných brambor, SO2 + H2O
16
4 různé měrné hmotnosti škrob se od vody odděluje díky:
rozdílnému bodu varu různé měrné hmotnosti vysrážení nerozpustnosti
17
5 vláknina a bílkoviny zdrtky jsou: sacharidy a vláknina
bílkoviny a sacharidy sacharidy a minerální látky vláknina a bílkoviny
18
brambory, chleba, kukuřice
6 mezi škrobnaté suroviny na výrobu lihu patří: cukrovka, brambory, kukuřice pšenice, kukuřice, melasa brambory, chleba, kukuřice obilniny, med, cukrovka
19
7 etylalkohol má bod varu: 78,2 OC 83,2 OC 88,2 OC 98,2 OC
20
8 10 % alkoholu po vykvašení má zápara: 32 % alkoholu 52 % alkoholu
21
obsahuje enzymy štěpící škroby
9 sladovnický ječmen se přidává do bramborové kaše z důvodu: zahájení alkoholového kvašení zvýšení obsahu škrobů obsahuje enzymy štěpící škroby obsahuje enzymy štěpící bílkoviny
22
10 60 l kolik litrů čistého alkoholu vznikne ze 100 kg škrobu: 10 l
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.