Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:"— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu:. CZ. 1. 07/1. 5. 00/34. 0565 Číslo materiálu:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_562_ Výroba škrobu a lihu -Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Autor: Ing. Jan Tesarčík Průřezové téma: Člověk a svět práce Tématický celek: Technologické procesy Ročník: 4. Datum tvorby: Datum a místo ověření: Druh učeb. materiálu: Test Anotace: suroviny, hodnocení surovin, výrobní postup, využití Klíčová slova: škrob, líh, brambory, třenka, škrobové mléko, škrob, zápara, líh Metodický pokyn: Určeno k prověření znalostí Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů

2 1 největší obsah škrobu je v: kukuřici bramborách ječmenu pšenici

3 2 brambory obsahují: 7 % škrobu 17 % škrobu 70 % škrobu 80 % škrobu

4 3 třenka je: směs uvařených brambor se sladem
směs rozstrouhaných brambor, CO2 + H2O směs uvařených brambor a H2O směs rozstrouhaných brambor, SO2 + H2O

5 4 škrob se od vody odděluje díky: rozdílnému bodu varu
různé měrné hmotnosti vysrážení nerozpustnosti

6 5 zdrtky jsou: sacharidy a vláknina bílkoviny a sacharidy
sacharidy a minerální látky vláknina a bílkoviny

7 6 mezi škrobnaté suroviny na výrobu lihu patří:
cukrovka, brambory, kukuřice pšenice, kukuřice, melasa brambory, chleba, kukuřice obilniny, med, cukrovka

8 7 etylalkohol má bod varu: 78,2 OC 83,2 OC 88,2 OC 98,2 OC

9 8 po vykvašení má zápara: 10 % alkoholu 32 % alkoholu 52 % alkoholu

10 9 sladovnický ječmen se přidává do bramborové kaše:
zahájí alkoholové kvašení zvýší obsah škrobů obsahuje enzymy štěpící škroby obsahuje enzymy štěpící bílkoviny

11 10 kolik litrů čistého alkoholu vznikne ze 100 kg škrobu: 10 l 32 l

12 Správné odpovědi

13 1 největší obsah škrobu je v: kukuřici bramborách ječmenu pšenici

14 2 brambory obsahují: 7 % škrobu 17 % škrobu 70 % škrobu 80 % škrobu

15 směs rozstrouhaných brambor, SO2 + H2O
3 třenka je: směs uvařených brambor se sladem směs rozstrouhaných brambor, CO2 + H2O směs uvařených brambor a H2O směs rozstrouhaných brambor, SO2 + H2O

16 4 různé měrné hmotnosti škrob se od vody odděluje díky:
rozdílnému bodu varu různé měrné hmotnosti vysrážení nerozpustnosti

17 5 vláknina a bílkoviny zdrtky jsou: sacharidy a vláknina
bílkoviny a sacharidy sacharidy a minerální látky vláknina a bílkoviny

18 brambory, chleba, kukuřice
6 mezi škrobnaté suroviny na výrobu lihu patří: cukrovka, brambory, kukuřice pšenice, kukuřice, melasa brambory, chleba, kukuřice obilniny, med, cukrovka

19 7 etylalkohol má bod varu: 78,2 OC 83,2 OC 88,2 OC 98,2 OC

20 8 10 % alkoholu po vykvašení má zápara: 32 % alkoholu 52 % alkoholu

21 obsahuje enzymy štěpící škroby
9 sladovnický ječmen se přidává do bramborové kaše z důvodu: zahájení alkoholového kvašení zvýšení obsahu škrobů obsahuje enzymy štěpící škroby obsahuje enzymy štěpící bílkoviny

22 10 60 l kolik litrů čistého alkoholu vznikne ze 100 kg škrobu: 10 l


Stáhnout ppt "Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google