Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Městské muzeum.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Městské muzeum."— Transkript prezentace:

1 Městské muzeum

2 Starší doba kamenná (paleolit)
Lidé využívali kámen na výrobu nástrojů. Například vytvarovaný pazourek se používaly jako nástroje.Dřevo, kosti, exoskelet a parohy se také hojně používaly na řezání a zbraně. Nejznámějším nástrojem této doby byl pěstní klín.V paleolitu žili mamuti a losy.V muzeum jsme viděli paroh losa.

3

4 Mladší doba kamenná (neolit)
Je pravěké období v které namísto dosavadního lovu a sběru stává hlavním zdrojem obživy zemědělství.Ve střední Evropě hlavně pěstování obilnin a luštěnin a chov domácích zvířat. Výroba prvních broušených a vrtaných nástrojů. Výroba keramických nádob. Vedle obilnin také pěstovali hrách, čočku, proso, len, mák, boby, výjimečně i oves a žito.V muzeum jsme mohli viět nádobi a zbytky domu nebo sekeromat.

5

6 Mladší a pozdní doba bronzová
V době bronzové lidé měli různé věci z bronzu například nádoby,hrnce,náramky,šperky,šavle atd... Jako platidlo používali hřivny.

7

8 Keltové Přijali křesťanství a vytvořili si na základě latinky vlastní písmo zvané ogham.Keltové požívali mince tak zvané duhovky.

9 slované Slované jsou etnická a jazyková skupina Indoevropanů, žijící především ve střední a východní Evropě.V muzeum jsme viděli slovanksého bojovníka.

10

11 Konec!!!!!!!!!!!!!!!


Stáhnout ppt "Městské muzeum."

Podobné prezentace


Reklamy Google