Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁKLADNÍ DESATERO EXCELU

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁKLADNÍ DESATERO EXCELU"— Transkript prezentace:

1 ZÁKLADNÍ DESATERO EXCELU
Ve výpočetních výrazech minimalizujte přímé používání konstant (tj. např. konkrétní výši provize, DPH, měnový kurz, počet hodin). Konstantu vložte do buňky a ve výpočetním výrazu se na tuto buňku odkažte. Toto je další možnost. pro snímky s přehledem využívající přechody.

2 ZÁKLADNÍ DESATERO EXCELU
Použití standardní funkce dávejte vždy přednost před ,,ručním”vytvořením výpočtu tj. pro výpočet průměru použijte funkci =PRŮMĚR(B3:B7) nikoliv vlastní výraz =(B3+B4+B5+B6+B7)/5 Toto je další možnost. pro snímky s přehledem využívající přechody.

3 ZÁKLADNÍ DESATERO EXCELU
Nevkládejte standardní funkce tam, kam nepatří, např. =SUMA(A1+B1), =SOUČIN(A1*B1) Toto je další možnost. pro snímky s přehledem využívající přechody.

4 ZÁKLADNÍ DESATERO EXCELU
Minimalizujte počet vkládání shodných výpočetních výrazů. Vkládejte pouze do jedné buňky, do ostatních kopírujte. Toto je další možnost. pro snímky s přehledem využívající přechody.

5 ZÁKLADNÍ DESATERO EXCELU
Užívejte správně: Relativní adresování Absolutní adresování Smíšené adresování Toto je další možnost. pro snímky s přehledem využívající přechody.

6 ZÁKLADNÍ DESATERO EXCELU
Rozlišujte použití standardní funkce Zaokrouhlit a formátu zobrazení. Toto je další možnost. pro snímky s přehledem využívající přechody.

7 ZÁKLADNÍ DESATERO EXCELU
Nezapomeňte, že při řazení řádků běžné tabulky (netýká se tabulky typu seznam) musíte mít před seřazením označeny celé řádky. Toto je další možnost. pro snímky s přehledem využívající přechody.

8 ZÁKLADNÍ DESATERO EXCELU
Šířku sloupce přizpůsobte obsahu běžných řádků nikoliv nadpisu sloupce. Toto je další možnost. pro snímky s přehledem využívající přechody.

9 ZÁKLADNÍ DESATERO EXCELU
Pro daný charakter dat vyberte vhodný typ grafu. Toto je další možnost. pro snímky s přehledem využívající přechody.

10 ZÁKLADNÍ DESATERO EXCELU
Z grafu musí být zřejmé, co je jeho cílem a jaká data v jakých kategoriích zobrazuje. Proto nesmí chybět název grafu, názvy os, popisky kategorií odpovídající údajům v tabulce a u více datových řad srozumitelná legenda. Toto je další možnost. pro snímky s přehledem využívající přechody.

11 ZÁKLADNÍ DESATERO EXCELU
DĚKUJI ZA POZORNOST Toto je další možnost. pro snímky s přehledem využívající přechody.


Stáhnout ppt "ZÁKLADNÍ DESATERO EXCELU"

Podobné prezentace


Reklamy Google