Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most • 706 696 • DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Bukaschool Název školy Soukromá hotelová škola Bukaschool s.r.o., Kmochova 1823, Most Vyučovací předmět Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh Úvod do gastronomie Ročník 1.-2. ročník Jméno autora Ing. Roman Sejval Období tvorby DUM červen 2012 Označení DUM Rozdělení nožů 3 Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Anotace Prezentace seznamuje posluchače s rozdělením nožů a s jejich použitím v praxi.
2
NÁZEV: Ukázka profesionálního vybavení kuchaře
„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 2
3
POUŽITÍ: vykrajování zeleniny, ovoce…
NÁZEV: TVOŘÍTKA POUŽITÍ: vykrajování zeleniny, ovoce… „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 3
4
NÁZEV: KUCHAŘSKÁ PINZETA POUŽITÍ: odstranění kostí a ostatní práce
„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 4
5
NÁZEV: CUKRÁŘSKÁ KARTA POUŽITÍ: stěrka
„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 5
6
POUŽITÍ: loupání kůry citrusů
NÁZEV: ZESTER POUŽITÍ: loupání kůry citrusů „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 6
7
NÁZEV: ŠKRABKA NA ZELENINU A OVOCE POUŽITÍ: čištění zeleniny a ovoce
„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 7
8
NÁZEV: DROBNÉ LOPATIČKY POUŽITÍ: namáčení čokoládových bonbónů
„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 8
9
NÁZEV: KRÁJEČ NA JULIENNE POUŽITÍ: krájení zeleniny na julienne
„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 9
10
NÁZEV: THAJSKÝ A ČESKÝ NŮŽ POUŽITÍ: carving
„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 10
11
Ukázka carvingu… „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 11
12
„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing
„Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“ 12
13
BIBLIOGRAFICKÉ CITACE: Doporučená literatura ke studiu:
METZ, Reinhold a kol. Restaurace a host. Základní odborné vědomosti. 1. vyd. Praha: Europa-Sobotáles cz., ISBN ZDROJ FOTOGRAFIÍ: SOUKROMÝ ARCHIV AUTORA „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.