Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Surfujeme po internetu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Surfujeme po internetu"— Transkript prezentace:

1 Surfujeme po internetu

2 Surfovat po internetu = prohlížet webové stránky

3 K prohlížení webových stránek slouží aplikace Internet Explorer - najdeme ji v podnabídce Start/Programy. Můžeme si ale stáhnout i jiné prohlížeče: Google Chrome, Mozilla Firefox aj.

4 V okně aplikace je bílý řádek, do kterého se píše internetová adresa stránky. Do tohoto řádku kliknete myší, napíšete internetovou adresu stránky, potom stisknete tlačítko Enter a webová stránka se začne načítat.

5 Jak si stránku prohlížet?
Celá stránka se nevejde na obrazovku. Stránku můžeme posouvat: otáčením kolečkem na myši posuvníkem na pravé straně okna (klikáním na trojúhelníčky na konci posuvníku nebo tažením jezdce) trojúhelníček posuvník

6 Jak se dostat na další stránku?
Na webové stránce jsou takzvané odkazy. Když na ně najedete myší, změní se ukazatel myši na ručičku. Kliknete-li na ni, začne se načítat další stránka. Jak se vrátit na předchozí stránku? Pokud „zabloudíte“ na webových stránkách, vrátíte se pomocí tlačítka Zpět.

7 Co jste mohli zjistit při surfování?
Někdy se nám stane, že se požadovaná stránka nenačte. Může to mít 2 hlavní důvody: špatně napsaná stránka počítač, ze kterého si stránku načítáme, je mimo provoz

8 Úkoly: Podívej se do internetových novin, napiš Klikej na jednotlivé odkazy. Vyzkoušej internetový slovník Do okénka napiš slovo, které chceš přeložit a stiskni tlačítko pro překlad. Podívej se na předpověď počasí na Zjisti, jaké bude zítra počasí.

9 Zdroje: [online]. public domain. [cit ].


Stáhnout ppt "Surfujeme po internetu"

Podobné prezentace


Reklamy Google