Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Identifikátor materiálu: ICT Předmět - Téma sady

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Identifikátor materiálu: ICT Předmět - Téma sady"— Transkript prezentace:

1 Identifikátor materiálu: ICT- 7-26 Předmět - Téma sady
Technologická praxe Běžné pečivo Téma materiálu Výroba kornspitzů Autor Hana Nykodymová Anotace Student se naučí zhotovit těsto na cereální pečivo, vytvarovat kornspitz , nechat vykynout a upéct Druh učebního materiálu prezentace Typ vzdělávání střední Ročník 1. – 4. Datum vytvoření Leden 2013

2 Pečivo cereální Výrobky zdravé výživy

3 Kornspitz

4 Receptura Mouka pšeničná hladká 100 kg Kornmix super 36 kg
Droždí tekuté , 5 kg Sůl kg Voda kg

5 Způsob vedení těsta Těsto vedeme na záparu : Zápara : cereální směs
voda 65 °C doba zrání minut

6 Příprava těsta Zápara Ostatní suroviny dle receptury
Vše mícháme v díži. Pomalý chod :7 minut Rychlý chod : 8 minut Vymísené těsto necháme 5 minut zrát .

7 Tvarování výrobků Vyzrálé těsto vydělíme a klonky stáčíme v rohlíkovém stroji. Obr.1. – stočený řez Obr.2. – vydělený řez

8 Dohotovení výrobků . Rohlíky obalujeme v žitné mouce
a odsazujeme přímo na plechy, které dáme do kynárny. Režim kynutí : Teplota : 35 °C Vlhkost : 80% Doba kynutí : 45 minut

9 Kynutí a pečení Dobře nakynuté výrobky sázíme do pece.
Pečící režim: teplota pece : 230°C doba pečení : 15 minut pára : ano, po celou dobu

10 Zpětná vazba Popiš přípravu zápary Udej pečící režim kornspitzů

11 Použitý materiál Receptura technologický postup : firma Backaldrin
Foto : autor

12


Stáhnout ppt "Identifikátor materiálu: ICT Předmět - Téma sady"

Podobné prezentace


Reklamy Google