Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Identifikátor materiálu: ICT- 7-26 Předmět - Téma sady
Technologická praxe Běžné pečivo Téma materiálu Výroba kornspitzů Autor Hana Nykodymová Anotace Student se naučí zhotovit těsto na cereální pečivo, vytvarovat kornspitz , nechat vykynout a upéct Druh učebního materiálu prezentace Typ vzdělávání střední Ročník 1. – 4. Datum vytvoření Leden 2013
2
Pečivo cereální Výrobky zdravé výživy
3
Kornspitz
4
Receptura Mouka pšeničná hladká 100 kg Kornmix super 36 kg
Droždí tekuté , 5 kg Sůl kg Voda kg
5
Způsob vedení těsta Těsto vedeme na záparu : Zápara : cereální směs
voda 65 °C doba zrání minut
6
Příprava těsta Zápara Ostatní suroviny dle receptury
Vše mícháme v díži. Pomalý chod :7 minut Rychlý chod : 8 minut Vymísené těsto necháme 5 minut zrát .
7
Tvarování výrobků Vyzrálé těsto vydělíme a klonky stáčíme v rohlíkovém stroji. Obr.1. – stočený řez Obr.2. – vydělený řez
8
Dohotovení výrobků . Rohlíky obalujeme v žitné mouce
a odsazujeme přímo na plechy, které dáme do kynárny. Režim kynutí : Teplota : 35 °C Vlhkost : 80% Doba kynutí : 45 minut
9
Kynutí a pečení Dobře nakynuté výrobky sázíme do pece.
Pečící režim: teplota pece : 230°C doba pečení : 15 minut pára : ano, po celou dobu
10
Zpětná vazba Popiš přípravu zápary Udej pečící režim kornspitzů
11
Použitý materiál Receptura technologický postup : firma Backaldrin
Foto : autor
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.