Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ10.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ10."— Transkript prezentace:

1 Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ10 Název školy SPŠ a SOŠGS Most Předmět ANJ Tematický okruh Vepřové maso Téma Dělení Ročník 2, 3 – gastronomie, obchodník Jméno autora Ludmila Křížová Datum tvorby 13.10.2012 Anotace Prezentace seznamuje žaky s dělením vepřového masa a jeho využitím v kuchyni.

2

3 Pork meat - parts Roast Roast Neck Neck Rump(leg) Rump(leg) Shoulder Shoulder Pork rib Pork rib Belly Belly Knuckles Knuckles Trotters Trotters Dewlap Dewlap Tail Tail Head Head Loin Loin

4 Dishes of pork Roast leg of pork Roast leg of pork Pork chop Pork chop Fried fillet of pork Fried fillet of pork Fried pork rissoles Fried pork rissoles Pork knuckle with sauerkraut Pork knuckle with sauerkraut Moravian pork“sparrows“ Moravian pork“sparrows“ Stewed rib of pork Stewed rib of pork

5 Worksheet N.1 Mark every part of the pork meat: Mark every part of the pork meat:

6 Worksheet N.1 Right answer: Right answer: 1. Prasečí hlava - head 1. Prasečí hlava - head 2. Lalok - dewlap 2. Lalok - dewlap 3. Hřbetní sádlo – fat back 3. Hřbetní sádlo – fat back 4. Krkovička - neck 4. Krkovička - neck 5. Plecko - shoulder 5. Plecko - shoulder 6. Pečeně - roast 6. Pečeně - roast 7. Kotleta - kotelett 7. Kotleta - kotelett 8. Panenská svíčková - tenderloin 8. Panenská svíčková - tenderloin 9. Bůček - belly 9. Bůček - belly 10. Žebro - rib 10. Žebro - rib 11. Přední kýta – front leg 11. Přední kýta – front leg 12. Zadní kýta ( horní šál, dolní šál, ořech) – upper shawl, bottom showl 12. Zadní kýta ( horní šál, dolní šál, ořech) – upper shawl, bottom showl 13. Kolínko - knuckle 13. Kolínko - knuckle 14. Nožičky - trotters 14. Nožičky - trotters 15.Ocásek - tail 15.Ocásek - tail

7 Zdroje: http://www.chytrazena.cz/obrazky/admin/clanek/rozdeleni-veprove- maso.jpg http://www.chytrazena.cz/obrazky/admin/clanek/rozdeleni-veprove- maso.jpg http://www.chytrazena.cz/obrazky/admin/clanek/rozdeleni-veprove- maso.jpg http://www.chytrazena.cz/obrazky/admin/clanek/rozdeleni-veprove- maso.jpg http://vladahadrava.xf.cz/pic/prase.jpg http://vladahadrava.xf.cz/pic/prase.jpg http://vladahadrava.xf.cz/pic/prase.jpg www.office.microsoft.com www.office.microsoft.com  Svobodová, Eva. Angličtina v gastronomii. Praha: nakladatelství Informatorium, 2002, ISBN80-86073-94-7


Stáhnout ppt "Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ10."

Podobné prezentace


Reklamy Google