Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
2
Systém HACCP Hazard Analysis and Critical Control Points Popisuje analýzu rizik a kritických kontrolních bodů. Zahrnuje všechny etapy výroby. Tento systém se označuje jako bezprostřední. Je určený pro všechny provozovatele potravinářských podniků.
3
Představení společnosti Společnost AHOLD Czech Republic, a.s. Na českém trhu od roku 1990. Zkoumaná společnost hypermarket Albert v Klatovech.
4
Motivace a důvody k řešení daného problému Prohloubení znalostí. Snadná dostupnost zdrojů. Význam pro ochranu spotřebitelů. Zájem o problematiku.
5
Cíl práce Cílem práce je zhodnotit systém HACCP, posoudit možnosti integrace systému HACCP s dalšími používanými systémy řízení jakosti ve společnosti a následně stanovit možná opatření pro bezpečnost potravin.
6
Výzkumné otázky Hlavní výzkumná otázka: Je systém HACCP dostatečný pro sortiment v hypermarketu Albert? Vedlejší výzkumná otázka: Jsou potřebná další bezpečnostní opatření pro sortiment v hypermarketu Albert? Druhá vedlejší výzkumná otázka: Jsou zaměstnanci dostatečně seznámeni se systémem HACCP a provádějí dostatečné kontroly pro správné zabezpečení sortimentu?
7
Použité metody Metody sběru dat: Prostudování, srovnávání, vyhledávání odborné literatury a článků, vyhledávání informací na internetu, seznámení se s dokumenty a směrnicemi HACCP používanými ve společnosti Albert. Metody zpracování dat: Využití vlastního pozorování, dotazníkové šetření, vlastní analýza a syntéza získaných informací, popis konkrétních činností. Metody vyhodnocování dat: Vyhodnocení dat, vlastní návrhy a závěry.
8
Hlavní výzkumná otázka a její řešení Nastudování potřebných dokumentů ( FOOD SAFETY, interní směrnice). Popis kritických bodů. Plnění předpisů a požadavků ze strany zaměstnanců. Systém HACCP je zpracovaný v dostatečné kvalitě.
9
Vedlejší výzkumná otázka a její řešení Nastudování potřebných dokumentů (FOOD SAFETY). Systém HACCP je pro daný sortiment dostačující. Sanitační a provozní řády. Svědomitost zaměstnanců.
10
Druhá vedlejší výzkumná otázka a její řešení Použití dotazníkového šetření. Stanoveno 19 otázek. Svědomitost a odpovědnost zaměstnanců. Sanitační, provozní řády a hygienické předpisy. Školení.
11
Otázka č. 3
12
Otázka č. 6
13
Otázka č. 15
14
Návrhy na opatření Systém HACCP je dostačují pro sortiment, který hypermarket Albert nabízí. Školení pro zaměstnance. Důraz na přísnější dodržování zásad správné manipulace s potravinami a jejich uchovávání. Dodržování sanitačního a provozního řádu.
15
Stručné závěrečné shrnutí Cíl práce byl splněn. Zodpovězení výzkumných otázek. Stanovení návrhů na opatření.
16
Děkuji za pozornost.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.