Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilFrantišek Pešan
1
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE CUT Název DUMu CUT.0414.2C Stupeň a typ vzdělávání Odborné vzdělávání Vzdělávací oblast Zpracování surovin a materiálů Vzdělávací obor Cukrářské technologie Vzdělávací okruh Šlehané hmoty Druh učebního materiálu Prezentace Cílová skupina Žák, 16 - 19 let Anotace Prezentace seznamuje žáky s příklady výrobků z těžkých šlehaných hmot. Prezentaci je možn é rozdělit do v í ce hodin. Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Šachovnicový řez, sachrové dorty a řezy, dezerty. Datum Datum vytvoření – 21.9.2012 Cukrářské technologie – výrobky z těžkých šlehaných hmot
2
Výrobky z těžkých šlehaných hmot
3
Sachrové dorty a řezy Řezy nebo dorty jsou celé potaženy cukrářskou kakaovou polevou. Na řezu jsou patrné dvě vrstvy malinového džemu, tři vrstvy korpusu a vrstva polevy. Chuť a vůně je výrazně kakaová, dopněná chutí džemu.
4
Sachrové dorty a řezy Dortová hmota sachrová Malinový džem CKP - ředěná
5
Šachovnicový řez Řezy jsou celé potažené cukrářskou kakaovou polevou. Na řezu jsou patrné dvě vrstvy korpusu a vrstva šachovnice (korpus a náplň) a vrstva polevy. Chuť a vůně je výrazně kakaová, doplněná chutí likérového máslového krému.
6
Šachovnicový řez Sachrový plát – 3 ks Máslový krém s likérovým výtažkem CKP - ředěná
7
Lázeňský dezert Je to výrobek trvanlivějšího charakteru. Má tvar hranolků, který je celý potažen v cukrářské kakaové polevě. Na řezu jsou patrné dvě vrstvy korpusu ze sachrové hmoty a vrstva pišingrové náplně. Chuť a vůně výrobku je výrazně čokoládová. Výrobky se balí do celofánových přířezů.
8
Lázeňský dezert Sachrová hmota – 2 pláty Pišingrová náplň CKP - ředěná
9
Ananasový dezert Výrobek z terstské hmoty, má tvar hranolků, potažených cukrářskou kakaovou polevou. Na povrchu je zdoben praženými hoblovanými mandlemi. Na řezu jsou patrné dvě vrstvy korpusu z terstské hmoty a jedna vrstva nahřívané (písčité) šlehané hmoty K/28. Korpusy jsou spojeny dvěma vrstvami ananasové náplně. Chuť a vůně je výrazně ananasová, doplněná chutí korpusu a kakaové polevy.
10
Ananasový dezert Terstská hmota – korpus Dortová hmota K/28 Ananasová náplň vlastní Pražené hoblované mandle CKP - ředěná
11
Kontrolní otázky Popište výrobu šachovnicového řezu Popište výrobu ananasového dezertu
12
Zdroje: BLÁHA, L., CONKOVÁ, V., KADLEC, F. Cukrářská výroba II. Praha: Informatorium, 2001. ISBN 80-86073-86-6 PŮLPÁNOVÁ, Alena. Cukrářská technologie. Hradec Králové: R plus, 2001. ISBN 80-902492-2-1 Obrázky - vlastní
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.