Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prof. Miloslav Klíma Úvod do. …Poznání umělecké nejvyšší je poznání lidské. Pravím to jakožto člověk, který abstraktnou vědou se zabývá, docela upřímně,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Prof. Miloslav Klíma Úvod do. …Poznání umělecké nejvyšší je poznání lidské. Pravím to jakožto člověk, který abstraktnou vědou se zabývá, docela upřímně,"— Transkript prezentace:

1 Prof. Miloslav Klíma Úvod do

2 …Poznání umělecké nejvyšší je poznání lidské. Pravím to jakožto člověk, který abstraktnou vědou se zabývá, docela upřímně, jako že zajisté každý člověk největšího povznesení a snad i největšího poučení v díle uměleckém nabývá. Poznání pravého, velikého umělce proto, že k věcem samým se vztahuje, jest tím nejlepším vystihnutím světa…

3 Výzkum o umění Výzkum skrze umění Výzkum v umění

4 7 segmentů RUV: Architektura Design Film Hudba Literatura Scénické umění Výtvarné umění včetně restaurování

5 Kategorizace dle závažnosti a významu: - A - Originální umělecké dílo nebo výkon zásadního a objevného významu. - B - Nové umělecké dílo nebo výkon přinášející významná nová řešení. - C - Nové umělecké dílo nebo výkon inspirovaně rozvíjející současné vývojové trendy. - D - Nové umělecké dílo nebo výkon obsahující rozvojový potenciál.

6 Kategorizace dle rozsahu: - K - Umělecké dílo nebo výkon velkého rozsahu. - L - Umělecké dílo nebo výkon středního rozsahu. - M - Umělecké dílo nebo výkon malého rozsahu.

7 Kategorizace dle institucionálního kontextu: - X - Umělecké dílo nebo výkon realizovaný a/či reflektovaný v mezinárodním kontextu, který musí být zároveň uveden v profesionálním režimu dle autorského zákona. - Y - Umělecké dílo nebo výkon realizovaný a/či reflektovaný v celostátním kontextu, který musí být zároveň uveden v profesionálním režimu dle autorského zákona. - Z - Umělecké dílo nebo výkon realizovaný a/či reflektovaný v profesionálních institucích nebo v médiích regionálního významu, který musí být zároveň uveden v profesionálním režimu dle autorského zákona.

8 Lyrický stav ducha, jakkoli se to může zdát paradoxní, je s to přispívat jako jedna ze sil k tomu, aby se naší civilizaci vrátila rozumnost.


Stáhnout ppt "Prof. Miloslav Klíma Úvod do. …Poznání umělecké nejvyšší je poznání lidské. Pravím to jakožto člověk, který abstraktnou vědou se zabývá, docela upřímně,"

Podobné prezentace


Reklamy Google