Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilPavla Černá
1
SLAVNOSTNÍ HOSTINY Postup podávání pokrmů a nápojů dle menu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Tomáš Kratina. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).
2
APERITIV STUDENÝ PŘEDKRM PIVOPOLÉVKA BÍLÉ VÍNOTEPLÝ PŘEDKRM ČERVENÉ VÍNOHLAVNÍ CHOD MOUČNÍK KÁVA DIGESTIV
4
PŘED PŘÍCHODEM HOSTA NALIJEME APERITIV DO PRVNÍ SKLENIČKY.
5
POTÉ PŘELOŽÍME Z LEVÉ STRANY NA PŘEDEM ZALOŽENÝ DEZERTNÍ TALÍŘ STUDENÝ PŘEDKRM.
6
PO KONZUMACI PROVEDME DEBARAS PUŽITÉHO INVENTÁŘE I SKLENIČKY NA APERITIV.
7
ZALOŽÍME SI POLÉVKOVÝ TALÍŘ A PIVNÍ POHÁREK.
8
POLÉVKU PŘELÉVÁME Z LEVÉ STRANY DO POLÉVKOVÉHO TALÍŘE A NALIJEME DO POHÁRKU PIVO.
9
PO KONZUMACI PROVEDEME DEBARAS A ZALOŽÍME SI DEZERTNÍ TALÍŘ NA PODÁVÁNÍ TEPLÉHO POKRMU.
10
TEPLÝ PŘEDKRM PŘEKLÁDÁME Z LEVÉ STRANY NA DOLOŽENÝ TALÍŘ A ZÁROVEŇ DOLIJEME VÍNO DO DRUHÉ SKLENIČKY.
11
PO KONZUMACI DEBARASUJEME A ZALOŽÍME MASOVÝ TALÍŘ.
12
HLAVNÍ CHOD PŘEKLÁDÁME Z LEVÉ STRANY.
13
POTÉ PROVEDEME DEBARAS A ZALOŽÍME SI MOUČNÍKOVÝ TALÍŘ.
14
POTÉ PROVEDEME DEBARAS A PŘINESEME MOUČNÍK, KTERÝ PŘEKLÁDÁME Z LEVÉ STRANY.
15
PŘED PODÁVÁNÍM KÁVY ZDEBARASUJEME MOUČNÍKOVÝ TALÍŘ ZÁROVEŇ S KLUBOVÝM A PŘINÁŠÍME KÁVU, MŮŽEME ROVNĚŽ DOLOŽIT SKLENIČKU NA DIGESTIV.
16
PO ODCHODU HOSTA PROVEDEME ZBÝVAJÍCÍ DEBARAS.
17
Použitý zdroj: vlastní výroba v grafickém editoru, Bc. Tomáš Kratina.
18
Opakovací test k tématu: Slavnostní hostiny – zakládání inventáře na slavnostní tabuli. Na vypracování zadaných otázek máte 45 minut. 1) Sestavte slavnostní menu dle vašeho uvážení k určité slavnostní příležitosti. 2)Nakreslete založení inventáře před příchodem hosta. 3)Popište postup podávání jednotlivých chodů dle vašeho menu.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.