Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilLukáš Marek
1
VY_32_INOVACE_02.01.15
2
Název výukového materiálu: Uděláme si odměrku (Látka a těleso) Předmět: Fyzika Autor: Mgr. Ivana Šnáblová Cílová skupina: 6. ročník základní školy PROSINEC 2012
3
Použité zdroje: Fotografie: archiv autorky Obrázky: www.office.microsoft.comwww.office.microsoft.com
4
Anotace Materiál slouží k demonstraci využití vědomostí o hustotě v praktickém životě. Současně pomáhá pochopit jednotky hustoty. Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu.
5
Uděláme si odměrku Zkus si doma udělat odměrky z oblíbeného nádobí.
6
LŽÍCE A LŽIČKA
7
OBLÍBENÝ HRNEK
8
OBLÍBENÁ MISKA
9
OBLÍBENÁ SKLENIČKA
10
Malá sklenička
11
ZJISTÍME SI OBJEM.
14
TO SI ASI TĚŽKO BUDEME PAMATOVAT.
15
NEJJEDNODUŠŠÍ JE,KDYŽ SI ZJISTÍME OBJEM MALÉ SKLENKY. 100 ml
16
SPOČÍTÁME, KOLIK LŽIC SE VEJDE DO MALÉ SKLENKY. DO SKLENKY SE VEJDE 10 LŽIC 40 MALÝCH LŽIČEK VODY 1 LŽÍCE ODPOVÍDÁ 100 : 10 = 10ml 1 LŽIČKA ODPOVÍDÁ 100 : 40 = 2,5 ml NÁVRAT K OLEJI
17
Malá sklenka se vejde do větší 2 X 200ml
18
DO HRNKU SE VEJDE SKLENKA 3X 300ml
19
DO MISKY SE VEJDE SKLENKA VODY 4X 400ml
20
VYVÁŽÍME PRÁZDNOU SKLENIČKU NA KUCHYŇSKÉ VÁZE.
21
POSTUPNĚ NAPLNÍME SKLENKU SYPKÝMI POTRAVINAMI A ZVÁŽÍME JI.
22
PŘIPRAVTE SI TABULKU SKLENKALŽÍCELŽIČKA CUKR MOUKA SŮL OLEJ ZAPÍŠEME ZMĚŘENÉ HODNOTY A OSTATNÍ SPOČÍTÁTE SAMOSTATNĚ.
23
NASYPEME DO SKLENIČKY CUKR A ZVÁŽÍME. 80 g
24
NASYPEME DO SKLENIČKY MOUKU A ZVÁŽÍME 50g
25
NASYPEME DO SKLENIČKY SŮL 110g
26
DÁVKOVÁNÍ OLEJE ZKUSÍME JINAK POUŽIJEME LŽÍCI
27
NALIJEME 2 LŽÍCE OLEJE DO SKLENIČKY 20g 1 LŽÍCE …….. 10g OLEJE
28
100 ml oleje má hmotnost PŘIBLIŽNĚ 100 g Přesněji 95 g Jak jsme na to přišli? Vrátíme se ke sklence. Jak jsme na to přišli?
29
Hustotu řepkového oleje najdeme v tabulkách
30
ŘEŠENÍ SKLENKALŽÍCELŽIČKA CUKR 80g8g2g MOUKA 50g5g1,25g SŮL 110g11g2,52g OLEJ 100g10g2,5g
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.